Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pixel 3a je užitočný a dostupnejší smartfón z dielne Google

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Google sa v poslednom období okrem aktualizácie softvéru zamerala aj na nové hardvérové produkty. Sú nimi smartfóny s označením Pixel 3a a Pixel 3a XL, ktoré sa svojimi technológiami snažia do strednej triedy vniesť svieži vietor.

Nové modely smartfónov Google Pixel 3a a Pixel 3a XL sa chcú radiť do cenovo dostupnejšej časti trhu so smartfónmi. Získali však aj niektoré z najlepších funkcií minuloročných modelov Pixel 3, vrátane výkonného fotoaparátu a rýchlych aktualizácií softvéru, pri súčasnom znížení výkonu a zmeny použitých materiálov (plastová zadná strana namiesto sklenenej).

Smartfóny Pixel 3a a Pixel 3a XL sú poháňané procesorom Snapdragon 670, namiesto procesora Snapdragon 845, ktorý je osadený vo vnútri modelov Pixel 3 a Pixel 3 XL. Mierne sa znížilo aj rozlíšenie displeja. Ten má v prípade Pixel 3a uhlopriečku 5,6 palcov, zatiaľ čo Pixel 3a XL sa môže pochváliť o niečo väčším displejom so 6 palcovou uhlopriečkou. Kapacita vnútorného úložiska je iba 64 GB, bez možnosti rozšírenia, keďže tu nenájdeme slot pre pamäťovú kartu. Google dokonca vrátil 3,5 mm audio konektor pre slúchadlá, ak nechcete používať port USB-C.

Spoločnosť Google predstavila nové smartfóny strednej triedy Pixel 3a a Pixel 3a XL.

No pre mnohých používateľov sú dôležité nielen hardvérové špecifikácie, ale aj schopnosti samotného zadného fotoaparátu. Smartfóny Pixel 3a a Pixel 3a XL dostali výbavy rovnaký 12,2 megapixlový fotoaparát z vlajkovej lodi smartfónov Pixel pre rok 2018. Vďaka tomu môžu používatelia očakávať pôsobivé fotografie zachytené aj v horších svetelných podmienkach, spolu s neobmedzeným úložiskom na Google Photos.

Smartfóny Pixel 3a a Pixel 3a XL získali 12,2 megapixlový fotoaparát z vlajkovel lode Pixel 3.

Telefóny vydržia fungovať 30 hodín na jedno nabite, v závislosti od používania. K dispozícii je technológia rýchleho nabíjania batérie, ktorá za 15 minút nabíjania poskytne výdrž približne 7 hodín používania. Keďže sú to Pixel smartfóny, je zaručené, že ako prvé získajú aktualizácie pre operačný systém Android, vrátane nadchádzajúcej novej verzie Android Q.

No zrejme najdôležitejšia je cena nových smartfónov. Cena modelu Pixel 3a bola stanovená na 399 dolárov, zatiaľ čo väčší model Pixel 3a XL má cenovku 479 dolárov. Smartfóny sú už v predaji na vybraných trhoch a sú dostupné v čiernej, bielej, alebo svetlo fialovej farbe.

Smartfón Pixel 3a má 5,6 palcový displej, zatiaľ čo model Pixel 3a XL sa môže pochváliť 6 palcovým displejom.