Princ Harry s manželkou ukázali svoje dieťa, prezradili aj meno

TA3 TASR
8.5.2019 15:26

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan ukázali verejnosti svojho prvorodeného syna, ktorý dostal meno Archie Harrison, pričom jeho celá podoba znie Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu potomka predstavili médiám v Sieni svätého Juraja na Windsorskom hrade.

Kráľovský pár novinárom povedal, že je svojím synom, ktorý sa narodil v pondelok ráno, "unesený". Potomka držal v náručí Harry a spoločne s Meghan odpovedali na otázky. Dieťa ukázali ako prvej britskej kráľovnej Alžbete II.

Archie Harrison je prvé dieťa zmiešanej rasy narodené vysoko postaveným členom britskej kráľovskej rodiny za stáročia a v nástupníckej línii mu patrí siedme miesto. Dieťa však podľa odborníka na kráľovský dvor Alastaira Brucea nedostane titul princ, ale gróf z Dumbartonu.

Archie Harrison bol od svojho príchodu na svet s rodičmi v sídle Frogmore Cottage neďaleko Windsorského hradu. Pôrod prišiel menej než za rok po svadbe Harryho a Meghan. Pár sa zasnúbil po 16 mesiacoch známosti. Prvým v nástupníckej línii na trón je chlapcov starý otec princ Charles, ďalej jeho strýko princ William, bratranec princ George, sesternica princezná Charlotte, bratranec princ Louis a otec princ Harry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok