V Bratislave pribudne voľné sedenie, mesto spúšťa nový projekt

TA3 TASR
8.5.2019 10:21

Bratislava spúšťa v uliciach mesta nový projekt voľného sedenia s názvom "Sadni si!". Inšpiruje sa svetovými metropolami a do centra mesta prináša nové mobilné sety na sedenie.

V Bratislave pribudne voľné sedenie, mesto spúšťa nový projekt
TASR/Dano Veselský

Stoličky už vykladajú

Prvé mobilné sety na sedenie sa od tohto týždňa postupne vykladajú na Primaciálnom námestí a pred Starou tržnicou. Ďalšou plánovanou lokalitou je nábrežie Dunaja pri Propeleri a postupne by začiatkom leta mali pribudnúť aj ďalšie sety v lokalitách na Komenského námestí, Treskoňovej ulici, Námestí SNP a Kamennom námestí.

"Voľné sedenie, kde by si mohli obyvatelia len tak posedieť vo svojich mestách vo verejnom priestore, som videl a zažil v New Yorku či Paríži. Chceme, aby mali ľudia Bratislavu radi, aby bola ich a voľné sedenie je jeden zo spôsobov, ako k tomu prispieť. Verím, že sa tento koncept uchytí a budeme ho v Bratislave rozširovať po celom meste," povedal primátor Matúš Vallo. Stoličky a stoly nebudú fixne upevnené. V zime ich uskladnia, a tak v meste nepribudnú stále bariéry.

Nejde o klasické terasy

"O udržiavanie aj uskladňovanie stolov a stoličiek sa budú na základe zmluvy o výpožičke starať prevádzky v ich okolí. Zároveň majú dbať aj na čistotou mobiliára, nahlasovanie poškodenia či ochranu pred poškodením," spresnil hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Mesto podotýka, že nejde o klasické letné terasy, ktoré budú tieto prevádzky aj obsluhovať. "Na setoch bude jedinečné práve to, že na nich môžu užívatelia konzumovať aj vlastné jedlo a nápoje, samozrejme, s výnimkou tvrdého alkoholu," podotkol Bubla. Viac informácií o projekte môže verejnosť nájsť na webe hlavného mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok