Generálka s Nórmi dopadla úspešne, rozhodlo sa v predĺžení

TA3 SITA
7.5.2019 21:07

Slovenská hokejová reprezentácia uspela v generálke na domáce majstrovstvá sveta, keď v Michalovciach zdolali výber Nórska 3:2 po predĺžení. Zverenci trénera Craiga Ramsayho už o tri dni čaká premiéra na MS 2019, v piatok 10. mája o 20.15 h si zmerajú sily s Američanmi.

Generálka s Nórmi dopadla úspešne, rozhodlo sa v predĺžení
TASR/Roman Hanc

Viac prehier ako výhier

V príprave na MS absolvovali Slováci dovedna už deväť stretnutí. Dosiahli v nich päť prehier a štyri víťazstvá. V úvode prehrali so Švédmi a dvakrát s Nemcami, potom prišli dva triumfy nad Rakúšanmi. Po dvoch neúspechoch s Čechmi prišlo sobotňajšie víťazstvo nad Britmi a v utorok aj nad Dánmi.

 

Slováci mali v Michalovciach výborný vstup do duelu, keď už v 22. sekunde od modrej čiary prestrelil všetko vrátane brankára Haukelanda a bolo 1:0. Slovenský výber bol aktívny, Nóri sa pred Patrika Rybára dostávali len sporadicky. V piatej minúte unikol po ľavom krídle Liška a zakončil do betónu súperovho gólmana, O dve minúty neskôr sa rútil sám na brankára hostí M. Daňo, puk však zneškodnil Haukeland. Hra sa trochu vyrovnala počas vylúčení na oboch stranách a hre štyroch proti štyrom.

Rozhodol Pánik

V úvode druhej časti sa Slováci ubránili pri vylúčení Pánika, v 27. min unikol defenzíve súpera Studenič a zakončil do brankára Haukelanda. Vzápätí síce gólman Nórov zaváhol, ale puk mu z lapačky vypadol tesne vedľa jeho bránky. V oslabení potom unikol D. Bondra a natlačil sa pred Haukelanda, ale nestihol už zakončiť podľa predstáv. Neskôr v početne výhode pálil tesne vedľa obranca Sekera, už v rovnovážnom stave pohrozil aj rýchly Lantoši. Pred druhou sirénou v úniku neuspel ani Buček.

Prvú polovica tretej časti bola poriadne rozkúskovaná, priniesla niekoľko šarvátok a aj „zašívanie“ bránky Nórska, keďže sieť poškodil jeden z brániacich hráčov. V 47. min sa Nórom podarilo vyrovnať, po príchode Černáka z trestnej lavice prestrelil Rybára útočník Trettenes - 1:1. Slovenskí priaznivci sa dočkali aj druhého gólu v nórskej sieti, keď v presilovke Tigo spomedzi kruhov upravil na 2:1. Videorozhodca potom neuznali zásah Nórov pre posunutú bránku. Vzápätí však už nórsky tím vyrovnal, keď v presilovke prekonal brankára Rybára center Lindström. Rozhodnúť mohli D. Bondra s Bucom, ale druhý z nich "zbabral" únik tohto dua. Pred treťou sirénou ešte Rybár vychytal K. Forsberga.

Hneď v úvode predĺženia, už v 54. sekunde, rozhodol o triumfe Slovákov útočník Richard Pánik.

Slovensko - Nórsko 3:2 po predĺžení (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)

Góly: 1. Černák (Tatar, Pánik), 52. Zigo (Lantoši), 61. Pánik (Tatar) - 47. Trettenes (K. Forsberg, Kristiansen), 54. Lindström (Holös). Vylúčení: 9:8 na 2 min, navyše: Haga 10 min za napadnutie hlasy a krku, Kaasastul (obaja Nór.) za napadnutie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Snášel ml. - Gajan st., Smrek, 3059 divákov

Slovensko: Patrik Rybár - Černák, Sekera, Jaroš, Marinčin, Marek Ďaloga, Fehérváry, Čajkovský, Koch - Pánik, M. Sukeľ, Tatar - Studenič, Zigo, Marko Daňo - Lantoši, T. Marcinko, D. Bondra - Liška, Buc, Buček

Nórsko: Haukeland - Holös, Lesund, Espeland, Bonsaksen, Johannesen, Nörstebö, Kaasastul, Bull - Reichenberg, M. Olimb, Olden - Valkvä Olsen, Haga, Trettenes - Martinsen, Lindström, Roest - Kristiansen, K. Forsberg, Röymark

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok