Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

K Niagarským vodopádom sa vydajú prvé elektrické turistické lode

K Niagarským vodopádom sa vydajú prvé elektrické turistické lode
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Plavidlá Maid of the Mist prevážajú turistov smerom k Niagarským vodopádom po celé desaťročia a čoskoro sa návštevníci budú môcť dostať k týmto krásam prírody už aj ekologickejším spôsobom. Turistická spoločnosť totiž plánuje nasadenie dvojice plne elektrických lodí.

Projekt prvých plne elektrických lodí Maid of the Mist nielenže ponúkne možnosť dopravy turistov k Niagarským vodopádom bez nulových emisií, no vďaka tomu si návštevníci budú môcť vychutnať dych berúcu scenériu bez hluku motora a výfukových plynov, ktoré sprevádzajú tradičné turistické plavidlá.

Lode, ktoré sú navrhnuté podobným štýlom ako katamarany, sa už teraz stavajú v americkom štáte Wisconsin. Stanú sa tak prvými plne elektrickým loďami pre prepravu pasažierov na území USA. Lode sú vybavené lítium-iónovými batériami, ktoré sa nabíjajú na pevnine a môžu dosiahnuť kapacitu až 80 percent už za sedem minút nabíjania. To umožní rýchle okružné plavby k atrakcii, ktorá každoročne priťahuje milióny návštevníkov.

Christopher Glyn, prezident spoločnosti Maid of the Mist.

Spoločnosť Maid of the Mist sa týmto krokom chce stať lídrom v implementácii tohto druhu zelenej technológie. Nové plavidlá tak budú ekologickým spôsobom voziť návštevníkov k Niagarským vodopádom, jednému z najväčších svetových zdrojov čistej vodnej energie. Lode sú stavané po moduloch, ktoré budú prepravené do zariadenia pri Niagarských vodopádoch, kde v tomto mesiaci prebehne ich montáž. Očakáva sa, že do prevádzky vstúpia v septembri, kedy nahradia staršie plavidlá postavené v rokoch 1990 a 1997.

Plne elektrické turistické lode Maid of the Mist budú čoskoro prepravovať návštevníkov k Niagarským vodopádom.