Prestaňte ničiť dobré meno Slovenska, vyzval premiér prezidenta

TA3 SITA
6.5.2019 18:52

Premiér Peter Pellegrini vyzval prezidenta Andreja Kisku, aby prestal poškodzovať Slovensko a ničiť jej dobré meno. Reagoval tak na rozhovor prezidenta pre nemecký denník Die Welt. Kiska v rozhovore povedal, že hoci sme riadnym členským štátom EÚ, ak sa pozrieme na špinavé prepojenia medzi organizovaným zločinom a politikmi na Slovensku, môže to skutočne vyzerať tak, že naša krajina je mafiánsky štát. Kancelária prezidenta zatiaľ na slová premiéra nereagovala.

„Vyjadrenia prezidenta SR pre denník Die Welt sú smutným príkladom toho, keď prezident rezignuje na záujem o dôstojnú reprezentáciu krajiny, a naopak uprednostní svoj vlastný politický projekt spojený so založením novej strany," uviedol premiér na brífingu a dodal, že v čase, keď sa Slovensko teší dobrému zahranično-politickému renomé, Kiska pokračuje vo svojej rétorike o štáte, v ktorom vládne mafia.

Kiska podľa Pellegriniho systematicky vykresľuje svoju vlastnú krajinu v tých najhorších obrazoch. „Skutočnosť, že pán prezident nikdy nebol prijatý na najvyššej úrovni a nikdy nerokoval s veľkými ekonomickými hráčmi, svedčí o tom, že pán prezident nepochopil úlohu, ktorá mu z jeho funkcie vyplýva, a tou je dôstojná reprezentácia našej krajiny a upevňovanie jej dobrého mena pred zahraničnými partnermi," dodal premiér.

Premiér sa pýta prezidenta, či má aj on chodiť po Európe a po svete a rozprávať o tom, že "pán prezident našej krajiny má problémy s pozemkami, ktoré získal nelegálne aj na základe rozhodnutia súdu, že firmy pána prezidenta sú vyšetrované z daňových podvodov a pokusu o odpočet DPH? Mám ja takto chodiť po svete? Mám ja toto rozprávať o Slovenskej republike? Nikdy sa k takému neznížim," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok