Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Pitím zo solárne napájanej fľaše Hydrade pomáhate charite

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K dispozícii je množstvo inteligentných hydratačných fliaš na vodu, ktoré bývajú prepojené so smartfónom. Najnovší prírastok v podobe fľaše Hydrade sa vyznačuje solárnym nabíjaním batérie a inteligentným trénerom, pričom pitím vody z fľaše Hydrade používateľ pomôže aj ľuďom v rozvojových krajinách.

Inteligentná fľaša na vodu Hydrade, z dielne spoločnosti Bazaarian, je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele, má dvojitú stenu a jej objem je 700 ml. Táto 100 percentne recyklovateľná fľaša je poháňaná solárnou energiou a prostredníctvom Bluetooth pripojenia sa spojí s vašim smartfónom, hodinkami Apple Watch či dokonca s fitness monitorovacími zariadeniami FitBit. Mobilná aplikácia sleduje váš pitný režim a zasiela upozornenie pre pripomenutie, že sa treba napiť.

Inteligentná fľaša na vodu Hydrade so solárnym napájaním.

Fľaša je údajne schopná udržať nápoj ľadovo vychladený po dobu až 22 hodín, zatiaľ čo horúci nápoj vydrží až 13 hodín, kým nevychladne. Na fľaši nenájdete žiaden nabíjací port, pretože batéria je nabíjaná prostredníctvom solárneho systému. V tomto prípade je však potrebné, aby fľaša zostala pod slnečnými lúčmi približne 20 hodín, no po úplnom nabití vydrží batérie až 20 dní používania.

Monitorovací systém hlási spotrebu vody do vášho smartfónu, ktorý potom poskytne spätnú väzbu a inteligentného trénera pre dodržiavanie pitného režimy. Vďaka technológii Behavioral Measuring dokáže špecializovaný senzor zistiť, či naozaj vodu pijete alebo ju nalejete do umývadla či dávate vodu vášmu psovi počas prechádzky.

Inteligentná fľaša na vodu Hydrade so solárnym napájaním.

Pre spoločensky zmýšľajúcich ľudí bude zrejme najzaujímavejšou črtou partnerstvo výrobcu fľaše s neziskovou organizáciou Charity: water. Za každú uncu vody (29,6 ml), ktorú používateľ fľaše Hydrate vypije, bude rovnaké množstvo vody darované ľuďom, ktorí potrebujú bezpečnú pitnú vodu v 27 krajinách po celom svete.

Nová inteligentná fľaša na vodu Hydrate má za sebou úspešnú start-up kampaň na portáli Kickstarter, kde bola ponúkaná za 36 EUR. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 121 EUR. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na začiatok novembra.

Inteligentná fľaša na vodu Hydrade so solárnym napájaním.