Kužmová triumfovala na turnaji WTA, získala svoj prvý titul

TA3 TASR
3.5.2019 16:36

Slovenská tenistka Viktória Kužmová získala v Prahe prvý titul na okruhu WTA. Spoločne s Ruskou Annou Kalinskou zvíťazili vo finále štvorhry nad turnajovými jednotkami Američankou Nicolou Melicharovou a Češkou Květou Peschkeovou 4:6, 7:5 a 10:7 v tzv. supertajbrejku.

Kužmová triumfovala na turnaji WTA, získala svoj prvý titul
TASR/Pavel Neubauer ilu foto

V rozhodujúcom dejstve viedli Kužmová s Kalinskou už 9:4 a hoci obhajkyniam trofeje sa podarilo znížiť, slovensko-ruský pár šancu na prvý spoločný deblový titul na WTA Tour už z rúk nepustil. Pre Kužmovú s Kalinskou to bolo druhé finále štvorhry na podujatí WTA, vo februári v Petrohrade nestačili na domáci ruský pár Margita Gasparjanová, Jekazerina Makarovová. Z Prahy si odnášajú spoločnú prémiu 12.300 dolárov a 280 bodov do svetového rebríčka.

Kužmová mala zo zisku prvého titulu na WTA Tour veľkú radosť. "Chcela by som sa poďakovať všetkým, ktorí sem počas celého týždňa chodili a povzbudzovali nás. Boli ste super. Ďakujem aj organizátorom turnaja, zberačom. Veľká vďaka patrí i môjmu trénerovi Mišovi Mertiňákovi a Anninej trénerke za to, že tu boli s nami a podporovali nás. Niccle a Květe blahoželám k super turnaju," uviedla v slávnostnom príhovore Kužmová, ktorá z Prahy zamieri na prestížny antukový turnaj v Madride, kde ju vo dvojhre na úvod čaká šestnásta nasadená Nemka Juliu Görgesová.

Štvorhra - finále:
Anna Kalinská, Viktória Kužmová (Rus./SR) - Nicola Melicharová, Květa Peschkeová 11-USA/ČR) 4:6, 7:5, 10:7.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok