Žiadne frázy. Takto má vyzerať stretnutie Pellegriniho a Trumpa

TA3 TASR
3.5.2019 13:22

Premiéra Petra Pellegriniho delia už len posledné hodiny od stretnutia s americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Pozrite si, ako bude historické stretnutie vyzerať.

Predsedu vlády Petra Pellegriniho prijme v Bielom dome americký prezident Donald Trump. Rokovať by mali okrem iného o otázkach týkajúcich sa ekonomickej a obrannej spolupráce. V rámci obrannej spolupráce by sa mali venovať i modernizácii Ozbrojených síl SR a zvyšovaniu obranných výdavkov v súlade so záväzkami vyplývajúcimi z členstva SR v NATO.

Pellegrini verí, že na stretnutí s americkým prezidentom otvoria aj tému ciel. Sám je zástancom toho, aby sa nezavádzali clá, ale aby sa znížili clá na nulu na priemyselné výrobky nielen smerom z USA do EÚ, ale aj opačne, čo by mohlo zvýšiť obchodnú výmenu a vytvárať ďalšie pracovné miesta.

Do Bieleho domu ide premiér Pellegrini na pozvanie amerického prezidenta. Návšteva sa uskutoční aj pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie a 15. výročia vstupu Slovenska do NATO. Pellegrini tak navštívi Biely dom tento rok po rakúskom kancelárovi Sebastianovi Kurzovi a českom premiérovi Andrejovi Babišovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok