Pozor na falošné vstupenky na hokejové majstrovstvá. Sú v obehu

TA3 TASR
3.5.2019 10:13

Polícia upozorňuje na falošné vstupenky na hokejové zápasy Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré sa budú konať od 10. do 26. mája v Bratislave a Košiciach.

Týka sa to predovšetkým vstupeniek, ktoré si fanúšikovia nezakúpili u oficiálneho predajcu, ale prostredníctvom rôznych inzertných internetových portálov, prípadne sprostredkovane. "Do obehu sa dostali falošné vstupenky, ktoré sa svojím vzhľadom a vyhotovením podobajú originálnym vstupenkám, nemajú však všetky potrebné identifikačné znaky. Je vysoká pravdepodobnosť, že na rôzne miesta na štadióne sú predané dve vstupenky," uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

Aby fanúšikovi predišli problémom pri vstupe na štadión, polícia im odporúča skontrolovať vstupenku najneskôr do začatia konkrétneho zápasu. Pravosť lístkov je podľa polície možné si overiť na každom predajnom mieste u oficiálneho predajcu. "V prípade, že pri overovaní pravosti vstupenky u oficiálneho predajcu bude zistené, že vstupenka je falošná, je potrebné oznámiť túto skutočnosť na ktoromkoľvek policajnom oddelení. Zistené prípady budú následne postúpené príslušnému útvaru v pôsobnosti Prezídia Policajného zboru, ktorý sa vecou v súčasnosti zaoberá," spresnila polícia.

Osoby podozrivé z falšovania lístkov zadržali v marci policajti Národnej kriminálnej agentúry. Počas zásahu v Poprade a Spišskej Novej Vsi vykonali viaceré prehliadky domov a nebytových priestoroch. Akciu nazvali podľa maskota športového podujatia Macejko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok