Druhým semifinalistom Západnej konferencie je St. Louis Blues

TASR
22.4.2012 08:49

Hokejový tím St. Louis Blues sa stal v zámorskej NHL druhým semifinalistom Západnej konferencie, keď v noci na nedeľu zdolal San Jose Sharks 3:1 a v sérii triumfoval 4:1. Bluesmani.

Druhým semifinalistom Západnej konferencie je St. Louis Blues

Už len jediné víťazstvo delí od senzačného postupu do semifinále Východnej konferencie hokejistov Floridy Panthers. Patneri totiž v domácom prostredí zdolali 3:0, pričom gólový rezultát zápasu spečatil Tomáš Kopecký. Slovenský útočník, ktorý si tak otvoril účet presných zásahov v nadstavbovej časti, skóroval vo vlastnom oslabení do prázdnej bránky. Gólman domácich Jose Theodore zaznamenal druhé čisté konto vo vyraďovacej fáze v kariére.


Naopak blízko vypadnutia sa ocitli hokejisti Bostonu Bruins a New York Rangers. Obhajca trofeje v zostave aj s kapitánom Zdenom Chárom nestačil na domácom ľade na Washington Capitals (3:4), pričom v sérii 1. kola prehrávajú medvede 2:3 na zápasy. Ani jednu prehru si už nemôžu dovoliť ani jazdci z New Yorku, ktorí v noci na nedeľu prehrali v Ottawe 0:2 a v sérii prehrávajú 2:3 na zápasy.

Hrobárovi z lopaty unikli hokejisti Chicaga Blackhawks, ktorí v piatom zápase vyraďovacej série vyhrali na ľade Phoenixu Coyotes 2:1 po predĺžení, a znížili stav série na 2:3. Víťazný gól jastrabov, ktorí hrali bez zraneného Mariána Hossu, dosiahol v tretej minúte predĺženia Jonathan Toews. Mimochodom, útočník kojotov Raffi Torres dostal za brutálny faul v predchádzajúom zápase na Hossu stop na 25 zápasov v NHL.



1. kolo play off:


Východná konferencia:
Ottawa - NY Rangers  2:0
/stav série: 3:2/


Boston - Washington 3:4
/stav série 2:3/


Florida - New Jersey 3:0
(T. Kopecký za domácich 1+0)
/stav série 3:2:/

Západná konferencia:
St. Louis - San Jose 3:1
/konečný stav série: 4:1/


Phoenix - Chicago 1:2 pp
/stav série 3:2/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok