Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Orange na festivale IXPO predviedol svoj internet vecí a prvý 5G telefón

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Posledný aprílový víkend sa niesol aj v znamení technologického festivalu IXPO. Orange na ňom naživo ukázal riešenia pre internet vecí (IoT), služby pre biznis zákazníkov, virtuálnu realitu či prvý 5G smartfón na svete.

Inšpiratívne technologické inovácie, neobyčajné prednášky, novinky zo sveta hier a hráčov a mnoho ďalších netradičných zážitkov podporil Orange ako generálny partner prvého ročníka festivalu IXPO.

Internet vecí cez sieť LORA

 

Na bratislavskom Tyršovom nábreží Orange ukázal aj svoje vlastné zaujímavé riešenia z oblasti internetu vecí, ktoré pomôžu napríklad pri parkovaní v rámci programu Zaparkuj to. Ide o kompletnú platformu, ku ktorej existuje aj mobilná aplikácia. Bežný občan si prostredníctvom nej dokáže pozrieť, ako je vyťažené parkovisko a kde nájde voľné miesto na parkovanie.

Ďalším riešením v rámci IoT je smart metering, ktorý meria spotrebu vody, elektriny, tepla a plynu. Toto riešenie využívajú aj zákazníci potravinárskych prevádzok, a to pri monitorovaní chladiarenských boxov, aby sa zabránilo prekročeniu stanovenej teploty. V oboch prípadoch Orange využíva nízkoenergetickú sieť LORA.

IXPO 2019

IXPO - Ivan Golian

Služby pre firemných zákazníkov

 

Návštevníci stánku Orange si mohli pozrieť aj niektoré firemné bezpečnostné riešenia. Zaujal ich predovšetkým DDoS Orange portál, vďaka ktorému môžu firmy sledovať štatistiky o útokoch na svoje siete alebo služby.

Návštevníci festivalu si mohli vychutnať aj virtuálnu realitu a zaujímavé technologické novinky. Veľkému úspechu u všetkých vekových kategórií sa tešil najmä skladací telefón značky Huawei Mate X, ktorý patrí medzi najočakávanejšie mobilné zariadenia roku 2019.

Orange už niekoľko rokov vďaka optickému internetu Fibernet prináša zábavu aj milovníkom počítačových hier. Na technologickom festivale IXPO mali hráči možnosť zahrať si obľúbené hry ako Bomberman či NHL.

IXPO - Pavol Lančarič a Adela Vinczeová

IXPO - robot

(Zdroj: Tlačová správa Orange)