Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Herný smartfón Red Magic 3 je vybavený tekutým chladením a ventilátorom

Herný smartfón Red Magic 3 je vybavený tekutým chladením a ventilátorom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Trh s hernými smartfónmi pomaličky narastá a k modelom z dielne spoločností Razer, Asus a ďalších sa pridáva aj čínska značka Nubia (súčasť spoločnosti ZTE). Tá uviedla model Red Magic 3, ktorý je prvým herným smartfónom s integrovaným chladiacim ventilátorom vo vnútri tela.

Pri hraní hier je výkon hardvéru hnaný na maximum a vo vnútri sa kumuluje teplo, ktoré je nepriateľom každého stroja, či už počítača, notebooku alebo smartfónu. Aj preto sa výrobcovia herných zariadení snažia tento problém eliminovať s použitím rôznych technológií. Vývojári zo spoločnosti Nubia sa v tomto smere rozhodli vybaviť svoj nový herný smartfón Red Magic 3 rovno duálnym chladiacim systémom.

Ide o kombináciu tekutého chladenia a chladiaceho ventilátora, ktorú sa podarilo vývojárom vtesnať do tela smartfónu. Podľa vyjadrenia výrobcu sa vďaka tomu podarilo zlepšiť efektivitu prenosu tepla o približne 500 percent, v porovnaní s predchádzajúcim modelom. Tento typ chladenia rozhodne smartfónu pridáva na hrúbke, na druhej strane to výrobca využil pre osadenie batérie s kapacitou 5 000 mAh, ktorá podporuje rýchle nabíjanie prostredníctvom technológie USB Power Delivery.

Herný smartfón Nubia Red Magic 3.

Samotný smartfón Red Magic 3 má 6,65 palcový AMOLED displej s rozlíšením FHD+ (1 080 x 2 160 pixlov), ktorý sa môže pochváliť nadpriemernou obnovovacou frekvenciou 90 Hz a podporou obrazovej technológie HDR. Srdcom smartfónu je výkonný procesor Snapdragon 855, ktorému sekunduje až 12 GB operačnej pamäte RAM. Kapacita vnútorného úložiska sa vyšplhala na slušných 256 GB.

Keďže ide o herné zariadenie, je dodávané so softvérom pre vylepšenie nastavení výkonu, prispôsobenie rýchlosti otáčok ventilátora a možnosťou blokovania notifikácií počas hrania hier. Používateľ si môže nastaviť vlastné ovládacie prvky pre dve dotykové tlačidlá. Dizajn herného smartfónu dopĺňajú prispôsobiteľné RGB LED svetlá na zadnej strane.

Herný smartfón Nubia Red Magic 3.

Nezabudlo sa ani na nadšencov mobilného fotografovania, ktorí môžu využiť zadný 48 megapixlový fotoaparát alebo prednú 16 megapixlovú selfie kameru. Zadný fotoaparát je údajne schopný zaznamenať video v rozlíšení až 8K a nakrúca super spomalené videá pri rýchlosti 1 920 snímok za sekundu (zatiaľ nie je známe v akom rozlíšení).

Cena herného smartfónu Nubia Red Magic 3 sa začína na 2 899 CNY. Zatiaľ neboli zverejnené medzinárodné ceny, no v prepočte je to okolo 384 EUR. Smartfón koncom mája smeruje aj americký a európsky trh.

Herný smartfón Nubia Red Magic 3.