Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

BrightLoc v sebe kombinuje výkonné cyklistické svetlo a klasický zámok

BrightLoc v sebe kombinuje výkonné cyklistické svetlo a klasický zámok
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V prípade odpojiteľných svetiel pre bicykel existuje riziko odcudzenia, pokiaľ je bicykel zaparkovaný na verejnom mieste. Nie vždy sa však svetlo dá zobrať so sebou. Aj preto vytvorila skupina amerických vývojárov cyklistické svetlo BrightLoc, ktoré poslúži aj ako klasický zámok na bicykel.

Osvetlenie BrightLoc disponuje vodotesnými modulmi predných a zadných LED svetiel a dvojitým zámkom vyrobeným z tvrdenej ocele. Počas jazdy na bicykli je valec zámku s predným svetlom pripevnený k rýchloupínaciemu držiaku na riadidlách, zatiaľ čo pod sedlom je umiestnený koľajnicový držiak so zadným osvetlením. Kombinácia oboch modulov poskytne 360 stupňové osvetlenie s výkonom 400 až 1 000 lúmenov, v závislosti od zvoleného nastavenia.

Predná časť cyklistického svetla a zámku BrightLoc.

Ako náhle sa jazdec rozhodne bicykel zaparkovať, vyberie predné svetlo s valcom z držiaka na riadidlách a rovnako zadnú časť s pod sedla bicykla. Spojením vytvorí klasický zámok v tvare U, s ktorým si zabezpečí rám bicykla o nepohyblivý predmet. Oba svetelné moduly tiež zostanú uzamknuté so zámkom, takže ich zlodeji nemôžu odniesť. Ak sa používateľ rozhodne, môže moduly vybrať a spojiť pre ľahšie prenášanie, zatiaľ čo mu zostane klasický zámok.

Zadná časť cyklistického svetla a zámku BrightLoc.

Nabíjanie lítiových batérií osvetelenia zabezpečí port USB po vybratí modulu zo zámku. Celý systém, vrátane svetelných modulov váži 1,8 kilogramu. Zaujímavé spojenie cyklistického osvetlenia a zámku na bicykel BrightLoc je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 65 dolárov. Maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 120 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, distribúcia prvých kusov by sa mala začať v priebehu augusta tohto roku.

Spojením oboch modulov BrightLoc sa vytvorí klasický zámok v tvare U, s ktorým si používateľ zabezpečí rám bicykla o nepohyblivý predmet.