Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Leatherman Free chce byť multifunkčným nástrojom budúcnosti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Leatherman sa dlhé roky venuje vývoju a výrobe rôznych multifunkčných nástrojov. Nový modelový rad Free však vybočuje zo štandardu tým, že využíva inovatívny magnetický mechanizmu pre otváranie jednou rukou, pričom používateľ nepotrebuje nechty, aby multifunkčný nástroj otvoril.

Nová séria multifunkčných nástrojov Free je navrhnutá tak, aby sa vo vašej ruke cítila oveľa voľnejšie a prirodzenejšie. Predchádzajúce multifunkčné nástroje z dielne Leatherman mali dosť pevné otváranie a tak používateľ často musel použiť obe ruky. To však nie je prípad nástrojov Free, ktoré využívajú magnetický mechanizmus zatvárania a otáča sa tak voľne ako motýlikový nôž. Používateľ sa tak jednoducho dostane ku kliešťom jednou rukou, zatiaľ čo je jeho druhá ruka zaneprázdnená niečím iným.

Multifunkčný nástroj Leatherman Free P4.

Tam, kde by ste za normálnych okolností museli použiť nechty, aby ste sa dostali k iným nástrojom, zariadenie Free používa nový mechanizmus pre uvoľnenie palcom, ktorý vysúva všetky nástroje oveľa ľahšie. Potom, čo používateľ zamkne do pevnej polohy požadovaný nástroj, sprevádzané s uspokojivým zvukom cvaknutia, ostatné nástroje otočí naspäť do rukoväte.

Spoločnosť Leatherman tvrdí, že otvárací a uzamykací mechanizmus v novej sérii multifunkčných nástrojov Free je najväčším pokrokom, ktorí vývojári urobili od modelu „Pocket Survival Tool“ z roku 1983.

Multifunkčný nástroj Leatherman Free P4.

Model Free P4 obsahuje až 21 nástrojov, zatiaľ čo o niečo menšia verzia Free P2 vynecháva pílku a nahrádza zúbkované a hladké nože jediným nožom s kombinovaným ostrím. Multifunkčný nástroj Free P4 sa bude predávať za cenu 140 dolárov a model Free P2 za 120 dolárov. Spoločnosť Leatherman na oba multifunkčné nástroje poskytuje jej štandardnú 25 ročnú záruku.

Multifunkčný nástroj Leatherman Free P4.