Na Záhorí vypukol mohutný požiar, hasičom sa ho podarilo uhasiť

TA3 TASR
26.4.2019 08:30

Požiar v Zohori sa už hasičom podarilo celý zlikvidovať. Areál odovzdali naspäť majiteľovi. S rozsiahlym ohňom bojovali desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov viac ako deň.

Hasičom sa ho na niekoľkých úsekoch podarilo lokalizovať. V noci v hasení rozsiahleho požiaru pokračovalo takmer 90 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 30 kusmi techniky. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

"Hasiace práce budú naďalej pokračovať aj počas piatku. Na požiarisku a v okolitých obciach (Zohor, Láb a Vysoká pri Morave) boli aj počas noci pravidelne vykonávané kontrolné merania ovzdušia," priblížila Križanová s tým, že zvýšené hodnoty namerané neboli. Požiar, ktorý vypukol pred druhou hodinou popoludní, zachvátil dve výrobné haly a ich okolie. Hasenie požiaru najmä podvečer komplikoval silný vietor. Hasiči zasahovali v ťažkých podmienkach v zadymenom prostredí.

Na mieste zasahovali profesionáli z hasičských staníc v Bratislave, Malackách, Pezinku, Nitre a zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a v Žiline a dobrovoľníci z ôsmich dobrovoľných hasičských zborov obcí Lozorno, Studienka, Gajary, Sološnica, Malé Leváre, Stupava, Moravský Svätý Ján a Cerová. Počas piatku to boli profesionálni hasiči z hasičských staníc v Bratislave, Senci, Malackách, Pezinku, Nitre a zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a v Žiline a dobrovoľní hasiči zo štyroch dobrovoľných hasičských zborov obcí Zohor, Stupava, Pernek a Prievaly.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok