Autobus bratislavskej MHD po zrážke vyletel z cesty do priekopy

TA3 TASR
15.11.2017 14:39

Vážna nehoda sa odohrala pod Prístavným mostom v Bratislave. Autobus mestskej hromadnej dopravy číslo 70 sa tam zrazil s osobným autom a vyletel z cesty a skončil v priakope. Polícia na sociálnej sieti zverejnila aj zábery z nehody.

Autobus prerazil zvodidlá

Na križovatke pod Prístavným mostom v Bratislave sa zrazil autobus mestskej hromadnej dopravy s osobným motorovým vozidlom. Išlo o autobus premávajúci na linke č. 70 smerujúci z Podunajských Biskupíc do centra mesta. Uviedla to hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

"Vodič autobusu sa snažil duchaprítomne vyhnúť kolízii, pričom prerazil zvodidlá a vyšiel mimo cesty. Náš vodič a päť cestujúcich je ľahko zranených," povedala Volfová. Mestská hromadná doprava však podľa nej premáva bez obmedzení. "Nehoda je v štádiu riešenia," doplnila Volfová.

Evidujú šiestich zranených

Dopravnú nehodu už vyšetruje polícia. Podľa doterajších informácií vchádzal do kruhového objazdu z diaľnice D1 smerom na Prístavnú ulicu vodič auta Škoda Fabia Combi. "Podľa z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu s autobusom prechádzajúcim po kruhovom objazde smerom na Bajkalskú ulicu," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková. Následkom zrážky prerazil autobus zvodidlá, narazil do stĺpa verejného osvetlenia a nakoniec zišiel dole svahom, kde skončil na trávnatom poraste.

Polícia zatiaľ eviduje šiestich zranených, vodiča a spolujazdkyňu z auta a štyroch cestujúcich. Všetci boli prevezení na ošetrenie do bratislavských nemocníc. "Výsledok dychovej skúšky na zistenie alkoholu v dychu bol u oboch vodičov negatívny," doplnila Mihalíková s tým, že škoda bola predbežne vyčíslená na vyše 13.500 eur. Dopravu v uvedenom úseku riadi dopravná polícia. Presné príčiny, okolnosti, ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania dopravných policajtov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok