Alternatívny prepravca Uber sa po vyše roku vracia na Slovensko

TA3
25.4.2019 09:56

Alternatívna taxislužba Uber, ktorá musela pred viac ako rokom skončiť, sa vracia na cesty v hlavnom meste. Informovala o tom svojich zákazníkov prostredníctvom e-mailu. Prevádzku začala od štvrtkového predpoludnia. Návrat Uberu umožnila zmena slovenskej legislatívy.

Alternatívny prepravca Uber sa po vyše roku vracia na Slovensko
SITA/AP (ilustračné foto)

Alternatívna taxislužba, fungujúca na základe mobilnej aplikácie, sa vracia do Bratislavy. Jazdu automobilom prostredníctvom tejto spoločnosti si možno objednávať od 25. apríla s plne licencovanými službami na základe novely zákona o cestnej doprave. Informoval o tom na tlačovej besede generálny manažér Uberu pre strednú a východnú Európu Ash Kebriti.

Uber bude podľa generálneho manažéra využívať iba licencovaných vodičov, ceny chce ponechať na pôvodnej úrovni a zatiaľ neuvažuje o ich zvýšení. Obnovenie pôsobnosti firmy v hlavnom meste Slovenska v tomto čase vysvetlil Kebriti konaním blížiacich sa majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Momentálne sa chcú sústrediť na poskytovanie služieb iba v Bratislave a nad začatím prevádzky v Košiciach nateraz neuvažujú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok