Mestá sa pripravujú na návaly fanúšikov. Majstrovstvá sú za dverami

TA3 TASR
24.4.2019 14:20

Už o 16 dní vypukne na Slovensku hokejový ošiaľ. Majstrovstvá sveta sa budú druhýkrát v histórii konať v našej krajine. Organizátorské mestá Bratislava a Košice už finišujú s prípravami na návaly fanúšikov.

O šampionát je veľký záujem

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa začínajú na Slovensku, v Bratislave a Košiciach, už o 16 dní. Organizátori i mestá finišujú s prípravami. Návštevníkom chcú Slovensko predstaviť ako modernú a bezpečnú krajinu s prírodnými krásami i kultúrnymi pamiatkami. Ambíciou je aj prekonanie návštevnosti z majstrovstiev sveta v roku 2011. Informovali o tom na tlačovej konferencii v Bratislave.

O šampionát je podľa organizátorov veľký záujem, lístky na zápasy slovenského a českého tímu sú už momentálne nedostupné. Organizačný výbor si už prevzal oba zimné štadióny v Bratislave a v Košiciach, v ktorých končia s úpravami, pripravuje sa zázemie pre tímy, hostí, médiá i fanúšikov. V hlavnom meste sa rekonštruujú podlahy, nainštalované je nové osvetlenie i mantinely. V Košiciach mantinely vymenili už začiatkom februára a na vonkajších stenách arény pribudlo aj nové opláštenie vo farbách majstrovstiev sveta.

Dolaďujú osvetlenie i kvalitu plochy

"V Košiciach dolaďujeme osvetlenie i kvalitu ľadovej plochy, dopĺňa sa vybavenie kabín a finišuje sa so zázemím pre novinárov. V Bratislave je už pripravené akreditačné centrum. Po dokončení výmeny mantinelov sa už mrazí ľad. Dokončujeme ešte výmenu gumených podláh a IT infraštruktúry," spresnil riaditeľ organizačného výboru majstrovstiev sveta Igor Nemeček.

Pre hokejistov, členov výprav i predstaviteľov Medzinárodnej hokejovej federácie sú už pripravené hotely. Návštevníkov čaká aj viacero sprievodných podujatí. K dispozícii budú aj fanzóny pre verejnosť a fanúšikov, v Bratislave pri Istropolise a v Košiciach v areáli Kulturparku.

Opatrenia majú zabrániť zhusteniu dopravy

Hlavné mesto a Košice spolu s organizátormi pripravili viaceré opatrenia, ktoré majú zabrániť zhusteniu dopravy v okolí štadiónov a v centrách. V Bratislave na Tyršovom nábreží, v okolí bývalého štadióna v Dúbravke, na Zlatých pieskoch či na Technickej ulici budú zriadené záchytné parkoviská. Košice v spolupráci s obchodnými centrami a podnikateľmi zriadili na príjazdoch z Prešova, Rožňavy a Milhosti sedem záchytných parkovísk, šesť bezplatných a jedno súkromné parkovisko. Zo zastávok MHD v blízkosti záchytných parkovísk a oboch arén budú posilnené linky MHD.

"Všetci, ktorí využijú verenú dopravu a preukážu sa platnou vstupenkou na zápas, budú mať v deň konania stretnutia MHD zadarmo. Rovnako ju budú môcť využiť aj všetci akreditovaní účastníci šampionátu," spresnili organizátori.

Za svoju prioritu považujú aj bezpečnosť. Bratislavská mestská polícia v spolupráci so štátnou políciou pripravujú bezpečnostné opatrenia zamerané na ochranu verejného poriadku v okolí štadióna, fanzóny na Trnavskom mýte, v miestach ubytovania účastníkov i fanúšikov. Po meste sa bude pohybovať vyšší počet policajných hliadok, a to aj v centre mesta či na Hlavnej stanici. V Košiciach bude denne v službe o 50 mestských policajtov viac ako zvyčajne. Situáciu bude monitorovať aj viac ako 200 nových bezpečnostných kamier po celom meste. Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji budú na Slovensku v Bratislave a Košiciach od 10. do 26. mája.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok