V Petržalke vznikne Galéria, nové veľké nákupné centrum

TA3 SITA
24.4.2019 10:49

V bratislavskej Petržalke vzniká nové nákupné centrum. Ako informovala spoločnosť Tesco v tlačovej správe, reťazec mení hypermarket na nákupné centrum Galéria. V centre pri petržalskom hypermarkete pribudne vyše 50 obchodov, kaviarní a reštaurácií.

V Petržalke vznikne Galéria, nové veľké nákupné centrum
SITA/Diana Černáková

“Vytvorenie novej Galérie v Petržalke je najväčšou investíciou Tesca na Slovensku od roku 2017, keď sme pri Galante otvorili najväčšie distribučné centrum v strednej Európe," uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti Tesco na Slovensku Martin Kuruc. Nákupné centrum bude mať rozlohu 11-tisíc štvorcových metrov, z toho hypermarket bude na ploche vyše 6 700 metrov štvorcových. Hoci je petržalská predajňa Tesco v prestavbe, zákazníci by stavebné obmedzenia podľa reťazca nemali významne pocítiť.

Tesco má na Slovensku ďalšie nákupné centrá Galéria aj pri hypermarketoch v bratislavskom Lamači, Nitre, Dunajskej Strede a v Trnave. "Aktuálne plánujeme rozšírenie Galérie Tesco v Dunajskej Strede. Pripravené máme aj ďalšie projekty, ktorých realizácia závisí aj od záujmu nájomcov," uviedol Martin Kuruc.

Tesco pôsobí na Slovensku viac ako 20 rokov. V súčasnosti prevádzkuje 150 obchodov najrôznejších formátov, 18 čerpacích staníc, ale aj služby Tesco Online nákupy a Tesco Mobile. Po celom Slovensku zamestnáva 10 000 ľudí a jedným z troch najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok