Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LIT pridá vášmu smartfónu výkonný blesk ako zo zrkadlovky

LIT pridá vášmu smartfónu výkonný blesk ako zo zrkadlovky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fotoaparáty v smartfónoch sa zlepšujú vo všetkých smeroch, no blesku v telefóne sa vývojári akosi moc nevenujú a nemá teda toľko významných inovácií ako mobilný fotoaparát. Zmeniť by to však mohol nový doplnok vo forme šikovného externého blesku LIT Flash.

Zariadenie poskytne výkonný Xenon blek, ktorý sa viac podobá bleskom z digitálnych zrkadloviek a tak môže používateľovi poskytnúť väčšiu univerzálnosť pri fotografovaní s mobilným telefónom. Externý blesk LIT Flash sa dá použiť na osvetlenie scén z akéhokoľvek uhla. Má silný vstupný výkon 40 W a dostatočnú výdrž batérie až na 200 zábleskov v plnom výkone na jedno nabitie. Batéria sa nabíja prostredníctvom portu USB-C.

Externý blesk pre smartfóny LIT Flash.

Keďže všetko funguje cez Bluetooth pripojenie, je blesk LIT kompatibilný s modernými smartfónmi posledných rokov. Sprievodná mobilná aplikácia umožní používateľovi synchronizovať blesk s tlačidlom spúšte fotoaparátu v telefóne. Podporované sú rýchlosti uzávierky až 1 / 10 000 sekundy. Blesk sa dá tiež použiť aj na spustenie fotoaparátu v smartfóne, ak je to potrebné, a môže sa nastaviť až na štyri záblesky pre každý jeden záber.

Vývojári tvrdia, že zariadenie je určené pre každého a jeho používanie je jednoduché, takže si na svoje prídu aj používatelia, ktorí nemajú profesionálne fotografické skúsenosti a s bleskom by sa mali veľmi rýchlo naučiť pracovať len tým, že ho budú používať. Blesk má 0,25 palcový závit pre pripevnenie k statívu a bajonetový držiak, takže sa dá použiť so širokou škálou ďalších fotografických doplnkov.

Externý blesk pre smartfóny LIT Flash.

Nový externý blesk pre smartfóny LIT Flash je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 199 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 329 dolárov. Už teraz sa podarilo vyzbierať požadovanú sumu a tak je pravdepodobné, že by sa prvé kusy mohli začať distribuovať podľa plánu v priebehu januára 2020. Samozrejme, ako pri každej start-up kampani, treba byť obozretní.

Porovnanie fotografie bez externého blesku LIT Flash (vľavo) a s jeho použitím (fotené s iPhone X).