Toto je atentátnik, ktorý vraždil v kostole. Zachytili ho kamery

TA3 TASR
23.4.2019 14:23

Priemyselné kamery zachytili príchod predpokladaného samovražedného bombového atentátnika do Kostola sv. Šebastiána v srílanskom meste Negombo iba niekoľko minút pred explóziou. Informovala o tom televízia Sky News.

Toto je atentátnik, ktorý vraždil v kostole. Zachytili ho kamery
Twitter.com/@SkyNews

Podľa arcibiskupa z Kolomba, kardinála Malcolma Ranjitha, zomrelo cez omšu počas veľkonočnej nedele v Kostole sv. Šebastiána najmenej 110 ľudí. V zmienenom kostole podľa neho zomrelo v dôsledku explózie najviac ľudí spomedzi série bombových samovražedných úrokov na kresťanské kostoly a luxusné hotely na Srí Lanke.

Na záberoch, ktoré sa začali šíriť prostredníctvom srílanských spravodajských médií, vidno mladého muža s bradou a veľkým batohom prechádzať pred kostolom. Toho istého muža zachytili tiež kamery zvnútra kostola. Na záberoch muž na Veľkonočnú nedeľu vchádza do kostola preplneného veriacimi. Video sa končí tesne pred odpálením výbušniny. Na záberoch po tragédii vidno zakrvavené lavice, roztrhanú strechu a povyrážané okná a dvere.

Podľa srílanských vyšetrovateľov spáchali všetky útoky samovražední atentátnici. Okrem Kostola sv. Šebastiána v meste Negombo útočili teroristi aj v hoteloch Šangri-La a Cinnamon Grand v hlavnom meste a v ďalších dvoch katolíckych kostoloch na Srí Lanke - v Kostole sv. Antona v Kolombe a v jednom z kostolov v meste Battikalóa. Doposiaľ zomrelo viac než 320 ľudí, zranených je viac ako 500.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok