Ústavní činitelia vyjadrili sústrasť rodinám obetí výbuchov na Srí Lanke

TA3 TASR
21.4.2019 12:40

Úprimnú sústrasť pozostalým po útoku na Srí Lanke už vyjadrili aj naši traja najvyšší ústavní činitelia - prezident, predseda národnej rady a predseda vlády.

Prezident SR Andrej Kiska vyjadril úprimnú sústrasť rodinám všetkých obetí výbuchov, ku ktorým došlo v troch katolíckych kostoloch a troch hoteloch na Srí Lanke. Útok označil za prejav nenávisti nielen proti kresťanom, ale celému ľudstvu. "Žiadne násilie šialených teroristov ospravedlňované náboženstvom nesmie zmeniť náš zápas o svet plný mieru a porozumenia. Nech sa udeje v ktorejkoľvek časti sveta," uviedol Kiska.

Aj premiér Peter Pellegrini vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým a poprial veľkú duševnú silu všetkým, ktorých tragicky zasiahla správa o výbuchoch v hoteloch a katolíckych kostoloch na Srí Lanke. "Som zdesený z tej obrovskej a koncentrovanej nenávisti, ktorá dokáže niekoho priviesť k takýmto ohavným činom. Strata každého ľudského života bolí, ale smrť toľkých ľudí len pre akési zvrátené presvedčenie sa vymyká ľudskému chápaniu," napísal premiér na sociálnej sieti.

Úprimnú sústrasť taktiež vyjadril aj predseda NR SR Andrej Danko. "S veľkým zarmútkom som sa dozvedel túto tragickú správu, ktorá si vyžiadala stovky životov a ranených. Zomreli nevinní ľudia, ktorí chceli svätiť tieto dni inde ako vo svojich domovoch. Vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým, ktorí prišli o svojho blízkeho," napísal na sociálnej sieti.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok