NHL: St. Louis do 2. kola cez Winnipeg, Washington deklasoval Carolinu a vedie

TA3 SITA
21.4.2019 09:30

Hokejisti St. Louis postúpili do 2. kola vyraďovacej časti sezóny zámorskej NHL, v sobotu triumfovali na domácom ľade nad hráčmi Winnipegu 3:2 a sériu štvrťfinále západnej konferencie ovládli 4:2 na zápasy. Víťazstvo Blues režíroval čistým hetrikom Jaden Schwartz. Winnipeg strelil oba góly v záverečnej desaťminútovke, vyrovnať sa mu už nepodarilo.

NHL: St. Louis do 2. kola cez Winnipeg, Washington deklasoval Carolinu a vedie
SITA/AP

"Je pekné, keď sa mi podarí takto pomôcť tímu k postupu. Ako družstvo sme hrali výborne. Súperovi sme nenechali veľa priestoru, naozaj sme ´makali´. Obrancovia boli agresívni a napádali súpera," zhodnotil autor troch gólov Schwartz podľa nhl.com.

Iba jedno víťazstvo delí od postupu na západe obhajcu Stanlyeho pohára Washington, ktorý uspel doma nad Carolinou jasne 6:0. Dvoma zásahmi a dvoma asistenciami sa prezentoval švédsky útočník Nicklas Bäckström, počas aktuálneho play-off strelil už päť gólov. Výborný výkon podal gólman Capitals Braden Holtby, ktorý na svoj siedmy shutout v kariére počas play-off potreboval zastaviť 30 striel súpera. V počte čistých kont vo "vyraďovačke" sa už posunul na prvé miesto v klubovej histórii.

"Po tom, čo sme prehrali dva zápasy, si myslím, že toto je najlepšia možná odpoveď. V Caroline sme nehrali dobre a neboli sme spokojní. Teraz sme konečne hrali hokej, na aký sme zvyknutí. Všetci sme si išli za svojím cieľom a oplatilo sa to," vyhlásil Bäckström.

Play-off NHL 2018/2019 - štvrťfinále - 5. a 6. zápasy - sobota:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Washington - Carolina 6:0 (1:0, 2:0, 3:0) - stav série: 3:2
Góly: 8. Bäckström (Carlson, T. Wilson), 35. Bäckström (Ovečkin), 37. Connolly (Ovečkin, Bäckström), 42. T. Wilson (Kuznecov, Carlson), 49. Dowd (z trest. strieľania), 51. Ovečkin (Kuznecov, Bäckström)

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Nashville - Dallas 3:5 (1:1, 1:3, 1:1) - stav série: 2:3
Góly: 7. Grimaldi (Josi, Ellis), 30. Johansen (F. Forsberg, Josi), 43. Turris (Mikael Granlund) - 14. Dickinson (Hintz, R. Polák), 21. A. Radulov (Seguin, Jamie Benn), 28. A. Radulov (Jamie Benn), 36. Seguin (Jamie Benn), 42. Dickinson

St. Louis - Winnipeg 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) - konečný výsledok série: 4:2
Góly: 1. Schwartz (B. Schenn), 33. Schwartz (Bozak, Dunn), 44. Schwartz (R. O'Reilly, Pietrangelo) - 53. Byfuglien (K. Hayes, Copp), 60. Little (Perreault, Byfuglien)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok