Postup je na dosah. Obe Slovenky boli proti Brazílii suverénne

TA3 TASR SITA
20.4.2019 16:40

Slovenské tenistky vedú po prvom dni barážového zápasu o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie nad Brazíliou 2:0. Triumf slovenských farieb môže v nedeľu spečatiť Dominika Cibulková v prípade víťazstva nad Maiovou v súboji tímových jednotiek.

Lietadlo spoločnosti Ryanair muselo núdzovo pristáť v Berlíne
TASR/AP

Cibulková, ktorá proti Brazílčankám absolvuje fedcupovú rozlúčku, hneď od začiatku súboja s Meligeniovou Alvesovou potvrdzovala úlohu favoritky. Slovenka hrala agresívne, tlačila súperku z forhendu a pripravovala si dobré pozície na zakončenie výmen. Postupne si vybudovala náskok 5:0 a v šiestom geme mala pri podaní Meligeniovej Alvesovej setbal. Brazílčanka vďaka veľkej bojovnosti odvrátila hrozbu "kanára" a znížila na 1:5, no v ďalšej hre Cibulková po úspešnom smeči spečatila zisk prvého setu. V druhom dejstve Slovenka po dvoch brejkoch odskočila súperke na 4:1 a zápas s prehľadom dotiahla do víťazného konca.

"Podala som dobrý, solídny výkon. Teší ma, že som potvrdila úlohu favoritky. Nikdy nie je ľahké nastúpiť na kurt s tým, že musíte zvíťaziť. Počas celého zápasu som ani raz nestratila podanie, čo sa mi na okruhu WTA príliš často nestáva. Dnes som išla pri prvom podaní na percento, súperka mi z bekhendu nedokázala ublížiť. V úvodných dvoch-troch gemoch som si ju oťukala, zdolala som ju dobrou hrou. Počas duelu som nebola nervózna a dokázala som udržať na uzde emócie," povedala v prvej reakcii pre RTVS.

O druhý bod sa zaslúžila slovenská dvojka Viktória Kužmová, ktorá zdolala Beatriz Haddadovú Maiovú 6:3, 6:3. Prvý set pre seba získala Slovenka, ktorá sa spoliehala na dobrý servis a hru s nátlakovými údermi. Na začiatku druhého setu Maiová pridala na agresivite. V piatom geme Kužmová po dvoch winneroch prelomila podanie Maiovej a po potvrdení brejku odskočila na 4:2. Kužmová hrala veľmi dobre takticky, často menila rytmus hry, pri dlhších výmenách účinne využívala stopbaly. V kľúčových momentoch si dokázala pomôcť kvalitným servisom. V deviatom geme premenila po víťaznom forhende v poradí štvrtý mečbal. "Bol to veľmi dôležitý zápas, takže som rada, že som zvíťazila. Myslím si, ze to bolo pri mojom servise dobré. Priala som si, aby mi podanie fungovalo, takže som rada, že to vyšlo. Dôležité bolo, že som využila svoje šance na returne. Hrala som predtým dlho na harde, ale príprava na antuke počas týždňa mi pomohla," povedala Kužmová pre RTVS.

SLOVENSKO - BRAZÍLIA 2:0 po sobotňajších dvojhrách

Dominika Cibulková - Carolina Meligeni Alvesová 6:1, 6:1 za 65 minút

Viktória Kužmová - Beatriz Haddadová-Maiová 6:3, 6:3 za 89 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok