Pri Prahe horel v ťažko dostupnom teréne les, nasadili aj vrtuľník

TA3 SITA
19.4.2019 18:01

Českí hasiči od piatkového poludnia bojovali s požiarom lesného porastu v ťažko prístupnom teréne neďaleko osady Rež pri Prahe.

Boj s pandémiou ukázal, že v sociálnych službách pracujú hrdinovia tejto doby
TASR/Erika Ďurčová

Požiar lokalizovali, na mieste zasiahlo štrnásť hasičských jednotiek. Hasiči do boja so živlom nasadili vrtuľník, ktorý naberal vodu v blízkej Vltave. Nikto nebol ohrozený. Avšak uzavreli cyklotrasu a železničnú trať v blízkosti požiaru, miestom nejazdia ani vlaky na Děčín.

Hasiči zvýšili stupeň poplachu na tretí, ktorý stále z dôvodu počtu zasahujúcich jednotiek zostáva. Už dopredu hovorca hasičov avizoval, že zásah bude dlhodobejší. "Horí v ťažko prístupnom teréne, preto bol nasadený vrtuľník. Pre hasičov je to obtiažne, musíme tam dovážať vodu. Našťastie je tam Vltava, kde si vrtuľník môže brať vodu," uviedol hovorca hasičov Petr Svoboda. Na mieste boli aj policajti. Oznámení o požiari dostali hasiči okolo poludnia viac, pretože horí na viacerých miestach.

Hasiči rozoznávajú štyri poplachové stupne. Najzávažnejšie je štvrtý, ktorý býva vyhlasovaný len pri mimoriadnych situáciách, uvádza portál iDNES.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok