V Británii zastrelili mladú novinárku. Boli to teroristi, tvrdí polícia

TA3 SITA TASR
19.4.2019 11:10

Fatálnu streľbu v meste Londonderry v Severnom Írsku, pri ktorej prišla o život mladá novinárka, má pravdepodobne na svedomí hnutie Nová IRA. Uviedla to severoírska polícia. K incidentu došlo počas nepokojov v štvrti írskych nacionalistov Creggan. Násilnosti vypukli v noci, keď domy v oblasti prehľadávala polícia.

"Sme presvedčení, že toto je teroristický čin a že ho spáchali násilní opoziční republikáni. Naše hodnotenie v tomto bode je, že je za tým s najväčšou pravdepodobnosťou nová IRA, a to tvorí základnú líniu nášho vyšetrovania," povedal na piatkovej tlačovej konferencii asistent náčelníka polície Mark Hamilton. Neznámy strelec vypálil okolo 23.00 h miestneho času niekoľko rán smerom na policajtov a novinárku McKeeovú, ktorú postrelil.

Zranenú novinárku okamžite previezli do nemocnice, kde však zraneniam podľahla. "Teraz sme v meste začali vyšetrovanie vraždy," dodal Hamilton. PSNI krátko po polnoci v noci na piatok v správe na Twitteri potvrdila, že pri večernej prestrelke v štvrti írskych nacionalistov Creggan zastrelili 29-ročnú ženu. "Považujeme to za teroristický incident a začali sme vyšetrovanie vraždy," napísal Hamilton.

Na záberoch zverejnených na sociálnych sieťach vidno horiace auto a dodávku a niekoľko útočníkov hádžucich zápalné fľaše a svetlice na policajné vozidlá. Incident sa stal krátko pred veľkonočným víkendom, počas ktorého si írski republikáni nesúhlasiaci s britskou prítomnosťou v Severnom Írsku pripomínajú výročie veľkonočného povstania proti britskej nadvláde v roku 1916.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok