Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Tímy študentov dokončujú robotov na súťaž FIRST Global Slovakia

Tímy študentov dokončujú robotov na súťaž FIRST Global Slovakia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Prípravy na blížiaci sa prvý reprezentatívny ročník robotickej súťaže FIRST Global Slovakia sú v plnom prúde. Tesne pred Veľkou nocou tímy stredoškolákov na školách v Bratislave, Liptovskom Mikuláši a Prahe finišujú s prípravou svojich robotov, s ktorými už čoskoro zabojujú o lákavú výhru.

Prvý ročník celoslovenského kola súťaže sa uskutoční na pôde Paneurópskej vysokej školy v Bratislave na Tematínskej ulici. Téma súťaže je aktuálna a týka sa životného prostredia. V hre nazvanej “Zbavme sa odpadu!” budú súťažiaci pomocou robotov čistiť prírodu, vodnú plochu a záhradu od odpadkov, ktoré budú mať podobu kartónových kociek. Kto ich vyzbiera najviac, získa najviac bodov a môže zabojovať o prvenstvo v súťaži. Najúspešnejší slovenský súťažný tím postúpi na svetové finále FIRST Global do Dubaja, ktoré sa koná v októbri tohto roka.

Robot tímu z Evanjelickej spojenej školy v Liptovskom Mikuláši

Súťaž bude možné sledovať v živom prenose na Facebook stránke FIRST Global Slovakia v sobotu 27. apríla od 13:00.

Prísť a osobne podporiť talentovaných mladých ľudí v deň podujatia môže ktokoľvek. Vstup je voľný. Pozvánku na event nájdete tu.

Robot tímu z gymnázia Galileo

Organizácia prihlásila svoj projekt aj na StartLabe, kde je možné už len pár dní súťaž finančne podporiť. Získané prostriedky organizátori použijú na spevnenie arény a jej prípravu na súťaž, aby vydržala všetkých 8 herných kôl a prípadné nárazy robotov počas celého dňa.

Prispieť môžete tu: https://www.startlab.sk/projekty/813-first-global-slovensko-2019-open-championship/

Robot tímu z LEAF Academy

Evanjelická spojená škola LM robot - Veľká noc

(Zdroj: Tlačová správa FIRST Global Slovakia)