Strelil si do hlavy, aby sa vyhol zatknutiu. Exprezident Peru zomrel

TA3 TASR SITA
17.4.2019 18:24

Bývalý peruánsky prezident Alan García zomrel v nemocnici, kam ho previezli po tom, ako sa vo svojom dome v peruánskej metropole Lima postrelil do hlavy.

Strelil si do hlavy, aby sa vyhol zatknutiu. Exprezident Peru zomrel
ČTK

García sa do hlavy postrelil práve v čase, keď sa ho polícia chystala zatknúť v súvislosti s rozsiahlou korupčnou kauzou. "Alan García zomrel, nech žije APRA," uviedol generálny tajomník strany Omar Quesada. Správu o úmrtí Garcíu následne potvrdil aj súčasný peruánsky prezident Martín Vizcarra.

Minister vnútra Carlos Morán novinárom povedal, že keď polícia dorazila na miesto, požiadal García o možnosť zatelefonovať si a odišiel do izby, pričom zavrel dvere. O niekoľko minút zaznel výstrel. Keď polícia otvorila dvere, našla Garcíu sedieť na stoličke so strelnou ranou na hlave.

García skonal po tom, ako sa v Úrazovej nemocnici Casimira Ullou v Lime podrobil chirurgickému zákroku, mal 69 rokov. Bol na neho vydaný zatykač v súvislosti s podozrením, že prijal nezákonnú platbu od brazílskeho stavebného koncernu Odebrecht. Exprezident prijatie takýchto peňazí popieral. García čelil vyšetrovaniu v prípade úplatkov, ktoré boli údajne vyplatené počas výstavby limského metra v rokoch 2006 - 2011, keď bol tento politik pri moci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok