Dievča naštartovalo globálne klimatické hnutie, stretlo sa s pápežom

TA3 TASR
17.4.2019 13:18

Mladá švédska aktivistka Greta Thunbergová sa stretla s pápežom Františkom vo Vatikáne.

Dievča naštartovalo globálne klimatické hnutie, stretlo sa s pápežom
SITA/AP

Thunbergová sa zúčastnila na generálnej audiencii na Námestí sv. Petra vo Vatikáne. Mladá Švédka má vystúpiť s prejavom v talianskom parlamente a v piatok bude viesť protest za boj proti klimatickým zmenám v Ríme. V pápežovi Thunbergová našla spriaznenú dušu, uvádza AP a pripomína, že boj proti klimatickým zmenám a starostlivosť o Božie stvorenia patria k hlavným pilierom jeho pôsobenia v pápežskom úrade.

Thunbergová vystúpila aj pred zákonodarcami výboru Európskeho parlamentu pre životné prostredie, verejné zdravie a bezpečnosť potravín v Štrasburgu. Aktivistka upozornila, že na zastavenie klimatických zmien prichádza práve čas, a zároveň europoslancov v tejto veci varovala, aby nezačali panikáriť.

Thunbergová vlani v septembri každý deň protestovala pred švédskym parlamentom a žiadala, aby politici urobili viac v boji proti klimatickým zmenám, pričom Švédsko obvinil z nedodržiavania parížskej klimatickej dohody. Inšpirovala tým tisíce školopovinných detí v Belgicku, Nemecku, Švajčiarsku, Švédsku či Austrálii, ktoré pod heslom "piatky za budúcnosť" usporiadali podobné protesty vo svojich krajinách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok