Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Galaxy A80 ohúri svojim výsuvným a otočným fotoaparátom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca Samsung pridal do svojho portfólia nový model smartfónu strednej triedy Galaxy A80. Ten prevzal niekoľko funkcií od vlajkových lodí série Galaxy S10 a pridal aj niekoľko zaujímavých noviniek, vrátane výsuvného a otočného fotoaparátu.

Rovnako ako séria smartfónov Galaxy S10, aj nový model Galaxy A80 je vybavený 6,7 palcovým Infinity displejom s technológiou Super AMOLED s tenkými rámami, kde nie je miesto pre zárez s fotoaparátom. Na rozdiel od S10-tok to však vývojári vyriešili ďalším zaujímavým spôsobom, a to prostredníctvom fotoaparátu, ktorý sa vysunie zo zadnej strany a dokáže rotovať, takže poslúži dvojitým spôsobom, ako zadný aj predná kamera.

Samsung Galaxy A80

Vďaka tomuto riešeniu je Galaxy A80 prvým modelom od Samsungu, ktorého displej s rozlíšením 1 080 x 2 400 pixlov je bez akéhokoľvek zárezu do displeja alebo výrezu v displeji. Vo vnútri smartfónu sa nachádza slušný hardvér, ako je osemjadrový procesor strednej triedy a 8 GB pamäte RAM. Vnútorné úložisko má kapacitu 128 GB, no bohužiaľ tu nenájdeme žiaden rozširujúci slot pre pamäťové karty.

Vráťme sa však späť k výsuvnému a otočnému fotoaparátu s trojicou objektívov. Hlavný snímač má rozlíšenie 48 megapixlov so svetelnosťou F 2.0, druhý ultra širokouhlý snímač má rozlíšenie 8 megapixlov a svetelnosť F 2.0, zatiaľ čo tretí snímač slúži na meranie priestoru pre fotografie s efektom rozmazaného alebo zaostreného pozadia. K dispozícii je aj režim Super Stready pre stabilizáciu obrazu pri snímaní videí.

Samsung Galaxy A80

A80-tka má batériu s kapacitou 3 700 mAh s technológiou rýchleho nabíjania. O kvalitné ozvučenie sa postará podpora Dolby Atmos. Priamo v displeji je zabudovaný snímač odtlačkov prstov. Smartfón je dodávaný s operačným systémom Android 9.0 s novým používateľským rozhraním Samsung OneUI.

Nový smartfón Samsung Galaxy A80 bude dodávaný v čiernej, zlatej a bielej farbe, no výrobca zatiaľ neoznámil jeho cenu. Mala by byť však podstatne nižšia ako v prípade vlajkovej lodi Galaxy S10.

Samsung Galaxy A80