Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktná parná práčka LG šetrí miestom, no nešetrí na technológiách

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnoho domácností sa rozhodne umiestniť spotrebič, akým je práčka, práve v kúpeľni. No nie vždy ponúka táto časť domácnosti veľkolepý priestor. Ako teda práčku do menšieho priestoru vtesnať? Riešením by mohli byť inovatívne modely, ktoré si ponechali výkon, no zároveň dostali do vienka aj kompaktné rozmery. Juhokórejskí vývojári z LG pritom do svojho zariadenia zakomponovali aj technológie od väčších súrodencov a pridali inteligentné funkcie.

Voľne stojaca automatická kompaktná práčka LG F72J7HY1W sa radí do najúspornejšej energetickej triedy A+++. Náklady na prevádzku jej pomáha šetriť aj technológia TurboWash pre aktívne sprchovanie čistou vodou. Tá prinesie svoje ovocie najmä pri častejšom praní bielizne. Aj pri svojej kompaktnosti práčka prekvapí kapacitou a šikovným automatickým systémom pre dávkovanie vody.

„Medzi hlavné výhody tejto práčky patrí to, že hoci má na hĺbku iba 45 centimetrov, dá sa do nej umiestniť až 7 kilogramov bielizne. Disponuje tichým chodom a váhovou automatikou, ktorá pred praním zváži vašu bielizeň a nadávkuje vodu podľa zaťaženia bubna,“ hovorí pán Jan Šilar, NAY.

Ani kompaktné rozmery práčke neubrali na funkcionalite. Výrobca ju vybavil overeným invertorovým bez uhlíkovým motorom, spolu s technológiou Direct Drive, ktorá zvyšuje životnosť samotného motora.

„Čo znamená, že bubon je umiestnený priamo na motore práčky. Čiže tam nie je žiadny remeň, ktorý by sa mohol roztrhnúť, čo býva častou poruchou práčok.“

Vďaka svojmu dizajnu a technológii 6 Motion dokáže práčka zlepšiť výkon prostredníctvom zmeny pohybov bubna alebo ich môže skombinovať podľa zvoleného pracieho programu.

„Čo znamená, že okrem dvoch klasických pohybov bubna využíva ďalšie štyri, napríklad voľný pád, a tým zvyšuje efektivitu prania bielizne.“

Hodiť sa však môže aj funkcia, ktorá používateľovi umožní, počas pracieho cyklu, pohodlne pridať zabudnutý kúsok oblečenia. A nechýba ani pranie s parou, pri ktorom sa práčka postará o to, aby bola bielizeň svieža a pôsobila čo najdlhšie ako nová. Navyše tento spôsob prania ocenia ľudia, ktorí majú citlivú pokožku.

„Para preniká do vnútornej štruktúry látky a pomáha tak k lepšiemu uvoľňovaniu škvŕn. Ďalej para likviduje až 99 percent baktérií a teda parné pranie je vhodné pre alergikov a pre rodiny s malými deťmi.“

Práčka sa dá ovládať prostredníctvom dotykového LED displeja, no keďže ide o inteligentný spotrebič s rozhraním Wi-Fi, poskytne aj moderný spôsob ovládania pomocou mobilnej aplikácie. Vďaka funkcii SmartThinQ si tak môže používateľ napríklad načasovať prací cyklus tak, aby sa dokončil hneď po jeho príchode z práce.

„Tento diaľkový prístup cez Wi-Fi je ďalej možné používať aj pre účely diagnostiky práčky. Komu by nestačilo 14 predvolených programov, cez LG aplikáciu sa dá naprogramovať vlastný alebo stiahnuť už predprogramované ďalšie pracie cykly,“ dodáva pán Jan Šilar, NAY.

Automatická parná práčka LG F72J7HY1W, s hĺbkou 45 centimetrov, dokazuje, že ani kompaktný spotrebič nemusí prísť o najnovšie technológie. Tie sa potom premietnu nielen do úspory času, vody a elektriny, ale vďaka nim je pranie zrejme ešte o niečo jednoduchšie.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)