Silné búrky v USA ničili domy i autá, medzi obeťami sú aj deti

TA3 TASR
15.4.2019 07:40

Najmenej osem ľudí prišlo o život v dôsledku silných búrok, ktoré zasiahli juh Spojených štátov. Medzi obeťami sú aj dve deti. Ďalšie desiatky ľudí skončili so zraneniami v nemocniciach.

Osem potvrdených obetí zahynulo následkom búrok, tornád a prívalových povodní v štátoch Texas a Louisiana. Nepriaznivé počasie zasiahlo aj štáty Mississippi, Tennessee, Alabama, Arkansas či Georgia. V postihnutých oblastiach zostalo bez elektriny takmer 90.000 odberateľov. Zranenia utrpeli desiatky ľudí.

V Texase zahynuli dve deti vo veku ôsmich a troch rokov, keď na auto, v ktorom sa viezli spolu s rodičmi, spadol strom, uviedli miestne úrady. Rozsiahle škody spôsobili tornáda v mestách Franklin v Texase a Hamilton v Mississippi. Vo Frankline bolo zničených vyše 60 domov a ďalších budov.

Búrkový systém sa v noci z nedele na pondelok postupne presúval smerom na severovýchod USA. Prudké búrky sprevádzané silným nárazovým vetrom očakávali aj v New Yorku a vo Washingtone a v ďalších mestách na východnom pobreží krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok