Kto v Hre o tróny zomrie ako prvý? Zverejnili špeciálny algoritmus

TA3 SITA
13.4.2019 17:31

Študenti informačných technológií z mníchovskej Technickej univerzity zverejnili krátko pred štartom poslednej série kultového seriálu Hra o tróny svoju vlastnú prognózu životnosti jednotlivých postáv.

Kto v Hre o tróny zomrie ako prvý? Zverejnili špeciálny algoritmus
SITA/AP

Pre tento účel vyvinuli špeciálny algoritmus na určovanie pravdepodobnosti, koľko sa jednotlivé postavy dožijú. Hra o tróny, jeden z najpopulárnejších seriálov posledného desaťročia, je totiž charakteristická okrem iného tým, že máloktorá z postáv v ňom prežije viac ako niekoľko dielov. Guy Yachdav, jeden zo študentov, ktorí stoja za algoritmom na výpočet životnosti v Hre o tróny, vysvetlil, že so spolužiakmi pri svojom projekte postupovali podobne ako pri vedeckých štúdiách skúmajúcich účinky nových liekov. „Hoci naša analýza sa spolieha na dáta zo sveta fantasy, využíva presne tie isté postupy umelej inteligencie, aké sa používajú v skutočnom svete,“ prezradil Yachav.

A aké výsledky z algoritmu „vypadli“ ? Najväčšiu - až 99-percentnú - šancu dožiť sa záveru celého seriálu má podľa študentov Daenerys Targaryen. Naopak, prvým „na odstrel “ by mal byť žoldnier Bronn. Agentúra AP však upozorňuje, aby sme tieto predpovede nebrali príliš vážne, pretože ide o seriál, ktorý je známy svojou nepredvídateľnosťou.

Prvý diel poslednej, ôsmej série Hry o tróny má premiéru v nedeľu. Séria má šesť dielov, z ktorých posledný sa dostane na televízne obrazovky 19. mája. Hoci Hra o tróny končí, už v roku 2020 alebo 2021 by sa mal začať vysielať prequel k tomuto seriálu. Jeho dej bude predchádzať udalostiam z Hry o tróny o niekoľkotisíc rokov a predstavia sav ňom okrem iných Naomi Watts či Miranda Richardson.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok