Kim je naklonený myšlienke ďalšieho summitu s Trumpom

TA3 TASR
13.4.2019 07:28

Severokórejský vodca Kim Čong-un vyjadril ochotu uskutočniť ďalšie, v poradí už tretie stretnutie s americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

Najvyšší predstaviteľ Kórejskej ľudovodemokratickej republiky zároveň vyhlásil, že Pchjongjang sa nebude upínať na takéto summity, aby dosiahol uvoľnenie sankcií a "trpezlivo" počká do konca roka, či Spojené štáty v tejto súvislosti prijmú "odvážne rozhodnutie", informovala v sobotu tlačová agentúra Jonhap s odvolaním sa na správy severokórejských štátnych médií. Počas vystúpenia na pôde severokórejského parlamentu Kim vyzval Washington na "spravodlivú" a "obojstranne prijateľnú" dohodu.

Severokórejský vodca tiež ubezpečil, že jeho vzťahy so šéfom Bieleho domu sú naďalej vynikajúce. "Ak Spojené štáty navrhnú usporiadať tretí summit KĽDR-USA so správnym prístupom, sme ochotní ísť do toho ešte raz... Nebudem vôbec váhať s podpísaním dohody, ale musí byť napísaná spôsobom, ktorý bude napĺňať záujmy KĽDR i USA, bude spravodlivá a obojstranne prijateľná, čo bude celé závisieť od toho, aký prístup zvolia Spojené štáty," citoval Jonhap slová Kima. Severokórejský vodca sa tak vyjadril deň po tom, ako Trump takisto vyhlásil, že je prístupný myšlienke tretieho severokórejsko-amerického summitu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok