Okolie Bieleho domu museli uzavrieť, muž na vozíku sa podpálil

TA3 TASR
13.4.2019 00:19

Pred budovou Bieleho domu si neznámy muž, zrejme na elektrickom invalidnom vozíku, zapálil bundu, ktorú mal oblečenú. K incidentu došlo popoludní okolo 15.15 h miestneho času. Informovala o ňom Tajná služba Spojených štátov, ktorá chráni amerického prezidenta a jeho rodinu.

Agenti USSS vzniknutý požiar uhasili a mužovi poskytli prvú pomoc. Muža následne previezli do nemocnice, pričom podľa USSS zrejme neutrpel život ohrozujúce zranenia. Jeho totožnosť USSS nezverejnila.

Agenti zároveň v blízkosti muža objavili podozrivý balíček, ktorého obsah dosiaľ nie je známy. Podľa televízie NBC Washington odvolajúcej sa na nemenovaného predstaviteľa washingtonskej polície trpí muž na vozíku duševnými problémami. Prezidenta Donalda Trumpa, ktorý bol v tom čase v Bielom dome, svojim činom neohrozil.

K incidentu došlo pri plote tzv. Severného trávnika Bieleho domu. Agenti USSS uzavreli Severný trávnik, ale aj Lafayettovo námestie a tiež chodník pred Bielym domom. V okolí miesta zároveň zablokovali premávku. Novinárom nariadili zostať v Západnom krídle Bieleho domu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok