Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kondenzačná sušička Bosch zaistí šetrné a ekonomické sušenie bielizne

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie každý má možnosť sušiť bielizeň vonku a niektorí zase potrebujú mať veci z práčky suché čo najskôr. Aj preto sa k slovu už dávno dostali v domácnostiach sušičky. Dnes sme si pre vás vybrali takú, ktorá je kondenzačná a vyznačuje sa viacerými modernými technológiami pre šetrné a ekonomické sušenie bielizne s minimálnou údržbou.

Kondenzačná sušička s tepelným čerpadlom Bosch WTW84591BY môže nahradiť konvenčné spôsoby sušenia bielizne. Používateľ tak má už za krátky čas bielizeň pripravenú na žehlenie či dokonca priamo na nosenie. Sušička sa vyznačuje veľkým objemom a nízkou spotrebou vody a energie.

„Sušička spadá do energetickej triedy A++ a na jeden program sa dá usušiť až 9 kilogramov. Dá sa vyberať z 15 programov a vývojári mysleli aj na časovo zaneprázdnených ľudí. Štart sa dá odložiť až o 24 hodín,“ hovorí pán Jan Šilar, NAY.

Okrem bežných programov sú k dispozícii aj špeciálne programy, napríklad pre sušenie vlny, zmiešanej bielizne, uterákov, športového oblečenia, peria, košieľ či blúzok. No a praktický je aj ďalší program sušenia.

„Aby sa zabránilo pokrčeniu bielizne, najmä pri bavlnených veciach je táto sušička vybavená funkciou našuchorenia, ktorá toto eliminuje.“

Takýto cyklus trvá 60 minút. Program sa dá kedykoľvek počas sušenia prerušiť a používateľ môže bielizeň bezpečne vybrať zo sušiaceho bubna. Kondenzačná sušička je navyše vybavená ďalšou užitočnou technológiou s názvom AutoDry, ktorá prispieva k šetrnejšiemu sušeniu.

„Zabraňuje prehrievaniu bielizne a jej nerovnomernému sušeniu, vďaka čomu chráni bielizeň počas cyklu sušenia.“

Ovládanie je pritom jednoduché. Používateľ si len vyberie program prostredníctvom otočného ovládača a aktivuje integrované tlačidlo pre zapnutie a vypnutie. Pomocou tlačidiel TouchControl sa dá nastaviť stupeň sušenia, jeho koniec, šetrný režim či odloženie štartu sušenia. Prehľadný LED displej na zariadení zasa používateľovi zobrazí zostávajúci čas, priebeh programu sušenia ako aj ďalšie informácie. Samotný cyklus sušenia je i vďaka zvýšenej stabilite spotrebiča pomerne tichý.

„Dizajn sušičky je navrhnutý tak, aby pohlcoval vibrácie a tým znižoval jej hlučnosť. Hlučnosť sušičky je teda iba 64 decibelov.“

Sušička bielizne je bezpečná aj pre tých najmenších. Je vybavená detskou poistkou, ktorá zablokuje dvierka proti nežiaducemu otvoreniu. Používateľ sa tiež nemusí obávať, že by sa na vysušenú bielizeň dostali nečistoty zo zaneseného kondenzátora, ako to pri niektorých typoch sušičiek býva.

„Tento problém spoločnosť Bosch vyriešila umiestnením samočistiaceho kondenzátora, ktorý je počas sušenia niekoľko krát prepláchnutý. A tým pádom odpadá používateľovi nutnosť čistenia filtra,“ dodáva pán Jan Šilar, NAY.

Kondenzačná sušička bielizne Bosch WTW84591BY si určite nájde miesto v nejednej modernej domácnosti. A to aj vďaka svojej energetickej úspornosti, jednoduchej údržbe či šetrnému a rýchlemu spôsobu sušenia rôznych odevov.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)