To nie je moja vec, povedal Trump. O WikiLeaks vraj nič nevie

TA3 TASR
11.4.2019 21:11

Americký prezident Donald Trump vyhlásil, že o organizácii WikiLeaks nič nevie. Reagoval tak na udalosti okolo jej zakladateľa Juliana Assangea, ktorého polícia krátko predtým zadržala v priestoroch ekvádorského veľvyslanectva v Londýne.

To nie je moja vec, povedal Trump. O WikiLeaks vraj nič nevie
SITA/AP

"Nie je to moja vec," povedal bez bližšieho vysvetlenia americký prezident v Oválnej pracovni Bieleho domu po stretnutí so svojím juhokórejským náprotivkom Mun Če-inom. Počas predvolebnej kampane pred americkými prezidentskými voľbami v roku 2016 vyzdvihol Trump prácu WikiLeaks viac ako stokrát, pričom v lete toho roku táto organizácia zverejnila tisíce e-mailov poškodzujúcich Trumpovu demokratickú protikandidátku Hillary Clintonovú.

Assangea zadržali na ekvádorskom veľvyslanectve, kam sa uchýlil v roku 2012, príslušníci londýnskej Metropolitnej polície. V Británii je obvinený z porušenia podmienok kaucie. Spojené štáty žiadajú o jeho vydanie v súvislosti s pomocou pri prieniku do počítačovej siete amerického ministerstva obrany, za čo mu hrozí až päť rokov väzenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok