Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

IKEA a Sonos stvorili nový štýlový pohľad na svetlo a zvuk

IKEA a Sonos stvorili nový štýlový pohľad na svetlo a zvuk
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vďaka spolupráci medzi spoločnosťami IKEA a Sonos mohol vzniknúť nový rad štýlových produktov Symfonisk, ktoré sú zamerané na osvetlenie a zvuk. Pozostáva zo stolnej lampy so zabudovaným Wi-Fi reproduktorom a z malého, všestranného samostatného reproduktora.

Stolná lampa Symfonisk prináša zaujímavú kombináciu svetla a zvuku. Musí byť samozrejme pripojená do elektrickej siete a svetlo sa zapína s pomocou otočného ovládača na bočnej strane lampy. V základni lampy sú umiestnené ovládacie prvky pre prehrávanie hudby. Tú sprostredkuje zabudovaný reproduktor cez Wi-Fi pripojenie, ktoré by tak malo podporovať prehrávanie vo vysokom rozlíšení. Zážitok z počúvania môže doladiť k dokonalosti sprievodná mobilná aplikácia Sonos.

Stolná lampa IKEA / Sonos Symfonisk s integrovaným Wi-Fi reproduktorom bola predstavená na veľtrhu Salone del Mobile v Miláne. Predaj by sa mal začať koncom augusta. Cena bola stanovená na 179 EUR.

Stolná lampa Symfonisk

Stolné lampy a policové reproduktory Symfonisk

Druhým členom novej rodiny zariadení Symfonisk je samostatný Wi-Fi reproduktor, ktorý sa dá zároveň použiť aj ako polica napríklad na knihy či iné drobnosti. Reproduktor má držiaky schopné uniesť úžitkové zaťaženie až 3 kilogramy.

Reproduktor tiež disponuje háčikmi na zavesenie napríklad do kuchyne alebo sa dá len tak umiestniť na pevný povrch vo vertikálnej či v horizontálnej polohe. Tlačidlá prehrávania sú umiestnené na prednej strane reproduktora a samozrejme aj toto zariadenie sa dá ovládať prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie Sonos.

Nový policový Wi-Fi reproduktor Symfonisk sa bude predávať za odporúčanú maloobchodnú cenu 99,95 EUR.

Policový Wi-Fi reproduktor Symfonisk

Policový Wi-Fi reproduktor Symfonisk