Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Slypod je monopod pre fotoaparáty s funkciou motorizovaného slideru

Slypod je monopod pre fotoaparáty s funkciou motorizovaného slideru
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Gudsen Moza predstavila dvojicu zaujímavých nástrojov pre fotografov a filmárov. Prvý z nich je zaujímavý monopod s názvom Slypod, ktorý sa dá použiť aj ako motorizovaný slider pre horizontálny pohyb s fotoaparátom. K dispozícii je tiež nový stabilizátor AirCross 2 pre zrkadlovky.

Slypod je nový typ podpory pre fotografov, ktorý v sebe kombinuje funkčnosť monopodu s motorizovaným sliderom. Teleso vyrobené z uhlíkových vlákien váži pod jeden kilogram a dokáže udržať zariadenie s hmotnosťou až 18 kilogramov vo vertikálnom režime monopodu. Nástroj má integrovaný motor s vysokým krútiacim momentom, ktorý umožní vysunúť jeho poslednú teleskopickú časť kontrolovanou rýchlosťou.

Moza Slypod

Monopod disponuje aj montážnou doskou, ktorá používateľovi umožní Slypod pripevniť v horizontálnej polohe k základni statívy, čím mu poskytne zábery ako pri použití tradičného slideru. V horizontálnom režime dokáže Slypod uniesť približne 12 kilogramovú záťaž, čo je oveľa viac, než väčšina fotografickej výbavy váži.

Samotný Slypod je odolný voči poveternostným vplyvom a je modulárny, to znamená, že dokáže pracovať s viacerými ďalšími produktmi Moza. Dá sa k nemu pripojiť jednotka iFocus, alebo používateľ môže prejsť na pohyby fotoaparátu vo viacerých osiach s pomocou montáže stabilizátorov Moza Air 2 alebo AirCross 2.

Moza Slypod

To nás vlastne dostalo k novej verzii viacosového stabilizátora Moza AirCross 2, ktorý je určený pre veľké zrkadlovky. Zariadenie disponuje motorizovanými kĺbmi, ktoré sú umiestnené v náklone tak, aby mohol používateľ počas snímania sledovať zadný displej akéhokoľvek fotoaparátu.

AirCross 2 váži 950 gramov a môže sa pochváliť 12 hodinovou výdržou batérie. Vymeniteľná batéria s kapacitou 3 000 mAh sa dá napájať prostredníctvom USB portu z externého zdroja energie. Na rukoväti sa okrem malého ovládacie kolieska, inteligentnej spúšte a páčkového ovládača nachádza aj bočné ovládacie koliesko. Ovládače sa dajú nastaviť podľa potrieb a malý OLED displej poskytne používateľovi základné informácie o nastavení stabilizátora a fotoaparátu.

Spoločnosť Gudsen Moza zatiaľ neuviedla ceny ani dostupnosť nových zariadení Slypod a AirCross 2.

Moza AirCross 2

Moza AirCross 2