Fotogaléria: ČSOB Bratislava Marathon patril Poliakovi Gawlikovi

TA3 TASR
7.4.2019 20:44

14. ročník ČSOB Bratislava Marathon má za sebou záverečný deň. Bratislavou sa prebehli tisícky bežcov a rozdávali sa aj slovenské polmaratónske tituly.

Poliak Slawomir Gawlik z klubu MarcinSwiercTeam zvíťazil na 14. ročníku ČSOB Bratislava Marathon. Trať v uliciach hlavného mesta SR so štartom aj cieľom v blízkosti nábrežia Dunaja zvládol za 2:37:17 hodiny. Na druhom mieste finišoval najlepší Slovák Rastislav Kalina s odstupom 2:47 minúty, tretí skončil Rus Jegor Kuzmenkov (+3:44).

"Behám ultramaratóny, dnes som prišiel na maratón do Bratislavy, lebo som počul, že tu je rýchla trať. Chcel som zabehnúť čas k 2:40 h. Maratón som bežal asi piatykrát, prišiel som v rámci tréningu, nie som ani príliš unavený. Predtým som mal čas 2:46, zlepšil som sa na 2:37, je to môj osobný rekord, takže som veľmi šťastný," povedal Gawlik v cieľových priestoroch.

Na bratislavskom mestskom maratóne bola medzi ženami najrýchlejšia Češka Barbora Nováková časom 3:00:27 h. Druhú priečku obsadila najlepšia Slovenka Sylvia Šebestian, ktorá zaostala o 21 sekúnd. Tretia finišovala ďalšia Češka Taťána Stráková (+2:05).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok