Čína nariadila politické narodeniny, pripomína oddanosť strane

TA3 TASR
6.4.2019 08:10

Čínska vládnuca komunistická strana nariadila svojim členom, aby oslavovali svoje "politické narodeniny"; deň, v ktorý vstúpili do strany. "Bežní ľudia majú iba jedny narodeniny. Členovia Komunistickej strany Číny ich majú dvakrát - v deň, keď sa narodili, a ďalšie špeciálne politické narodeniny," vyhlásil disciplinárny výbor strany.

Čína nariadila politické narodeniny, pripomína oddanosť strane
SITA/AP

"Narodeniny slúžia na pripomínanie si rešpektu a hodnôt ľudského života. Politické narodeniny sú na pripomínanie si lásky a oddanosti strane," uviedol výbor, ktorý špecifikoval aj to, ako si majú kádre pripomínať túto udalosť.

Výbor odporúča členom strany opakovať si prísahu, ktorú zložili pri vstupe, zúčastňovať sa na vzdelávaní a dobrovoľníckej činnosti, ako aj zistiť svoje nedostatky a čo najskôr ich napraviť. Politické narodeniny sú podľa disciplinárneho výboru pre každého straníka príležitosťou na dobitie síl. "Členovia strany tak môžu cítiť hrejivú starostlivosť straníckej organizácie a upevniť svoj zmysel pre identitu a účel," uviedol výbor a zdôraznil, že oslavy politických narodenín by sa nemali stať byrokratickou formalitou, ale mali by byť "úprimne obľúbené".

S príchodom čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga do čela krajiny sa vládni a štátni činitelia vo vzrastajúcej miere sústreďujú na ideologické vzdelávanie a lojálnosť k systému. Členovia strany si musia stiahnuť aplikáciu na študovanie myšlienok Si Ťin-pchinga a ďalších straníckych materiálov. Webová stránka komunistickej strany vo štvrtok zverejnila pokyny pre členov, ako a kedy majú nosiť stranícky odznak.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok