Matoviča má kompromitovať prepis. Bludy, tvrdí a žiada nahrávku

TA3 SITA TASR
5.4.2019 13:13

Igora Matoviča má kompromitovať údajný prepis jeho rozhovoru s Marianom Kočnerom, ktorý dostali viaceré médiá. Šéf OĽaNO sa bráni, že ide o "bludy" a udalosť dáva do súvislosti s jeho aktivitou, ktorá vyústila do "zostrelenia" prvého námestníka generálnej prokuratúry Petra Šufliarskeho. "Zverejnite nahrávku, určite ju máte," vyzýva Matovič, ktorý sa k stretnutiu s obvineným podnikateľom spred niekoľkých rokov priznal.

Matoviča má kompromitovať prepis. Bludy, tvrdí a žiada nahrávku
TASR

"Podvrh" sám zverejnil

Matovič na tlačovej besede uviedol, že po jeho aktivite, ktorá vyústila do odchodu Petra Šufliarskeho, nastala v "mafiánskych kruhoch" panika. "Čisté bludy. Toto nie je rozhovor, ktorý som absolvoval s Marianom Kočnerom," tvrdí Matovič o údajnom prepise rozhovoru s Kočnerom. Sám tento "podvrh" zverejnil na sociálnej sieti.

Líder OĽaNO následne ponúkol milión eur za nahrávku, ktorá by potvrdila pravosť údajného prepisu rozhovoru medzi ním a Kočnerom. "Je to absolútny výmysel. Čisté bludy, toto nie je rozhovor, ktorý som absolvoval s Kočnerom. Je to podvrh. Do nedele do večera, keď prídu, nech ho doručia. Majú milión eur, keď tam bude to, čo napísali," povedal na tlačovej konferencii Matovič.

Potvrdil, že s Kočnerom sa stretol, ale iba raz. "Mal som s ním jedno stretnutie. Písal mi, jednu SMS si pamätám, písal mi, že chce byť 150-ka na našej kandidátke. Nemal som žiadny aktívny kontakt," doplnil Matovič. Líder OĽaNO, ktorý sám svojho času zverejnil informácie od anonyma, kritizoval médiá, že zverejnili údajný prepis jeho rozhovoru. Podľa neho ho neprávom spájajú s človekom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára.

Anton Železník poprel tvrdenia Matoviča, že stojí za prepisom údajného rozhovoru s Kočnerom. Vyzval ho na vzdanie sa mandátu. Tvrdí, že je v konflikte záujmu. Avizoval, že podá podnet na inšpekciu Ministerstva vnútra SR, pretože podľa jeho slov na obvodnom oddelení polície v Trnave "neprechádzajú a sú zastavené, prerušené, odmietnuté" trestné stíhania voči Matovičovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok