Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lego Spike Prime prebudí u školákov dôveru v programovanie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Lego Education, odnož spoločnosti Lego Group, vydalo novú sadu Spike Prime pre vzdelávaciu platformu STEAM, ktorá je navrhnutá tak, aby rôzne schopným deťom poskytla viac dôvery pri programovaní. Sada obsahuje stovky kociek Lego, senzory, motory a aplikáciu s programovacím prostredím založeným na blokoch.

Lego Education tvrdí, že Spike Prime predstavuje úplne nový dizajn, vyvinutý špeciálne pre vyššie ročníky základných škôl a pre stredné školy všetkých úrovní učenia, aby žiaci mohli získať praktické skúsenosti s programovaním a mohli si tak k nemu vybudovať vyššiu dôveru. Podľa prieskumu spoločnosti Harris Insights & Analytics 93 percent rodičov súhlasí s tým, že praktický prístup k vzdelávaniu pomáha deťom udržať si vedomosti.

Lego Spike Prime

Žiaľ, iba 40 percent opýtaných učiteľov uviedlo, že študenti majú počas školského dňa dostatok času na takéto veci. Lego Education tak poskytuje súbor nástrojov „Confidence in Learning“ (Dôvera v učenie) a workshopy pre školy po celom svete, ktoré pomáhajú učiteľom, ktorí chcú začleniť do vyučovania viac praktického vzdelávania v oblasti vedy, technológie, inžinierstva a matematiky (Science, Technology, Engineering and Mathematics - STEAM).

Lego Spike Prime

Lego Spike Prime a lekcie obsiahnuté v aplikácii Spike sú navrhnuté tak, aby povzbudili deti, ktoré môžu experimentovať s rôznymi riešeniami a vedia si vyskúšať nové prístupy. Každá sada Spike Prime obsahuje 523 kusov kociek Lego pre vytváranie projektu. Celé je to postavené na module Hub a aplikácii s programovacím prostredím založeným na vkladaní blokov. Súprava obsahuje 11 nových prvkov Lego System, vrátane integračnej kocky, ktorá študentom umožní rozšíriť si tvorivé územie prostredníctvom systémov stavebníc Lego Technic a Lego.

Set Spike Prime sa dá objednať za 329,95 dolárov (cena v eurách zatiaľ nebola zverejnená). Dostupnosť na všetkých trhoch sa očakáva v auguste.

Lego Spike Prime