Čaputová v TA3 prezradila, aké budú jej prvé kroky v úrade

TA3 TASR SITA
31.3.2019 11:53

Žijeme v špecifickej dobe. Ľudia sú frustrovaní, nedôverujú politikom a politike ako takej, je teda veľkou výzvou nesklamať. V našej relácii V politike to vyhlásila víťazka prezidentských volieb Zuzana Čaputová.

Antikampaň prinášala klamstvá

Viac ako milión hlasov, ktoré získala, považuje za obrovský záväzok. "Cítim veľkú pokoru a veľkú zodpovednosť," priznala. Na margo kampane Čaputová zdôraznila, že za čiarou bola antikampaň. "Prinášala vyslovené klamstvá a lži a dotýkala sa aj rodinných príslušníkov kandidátov. Dá sa to zvládnuť, ale je to nepríjemné," povedala.

Na otázku, aký bol Maroš Šefčovič súper, víťazka volieb odvetila, že ho pozná len z predvolebných debát, keďže sa predtým nestretli. "Myslím si, že si to zachovalo istú kultivovanosť," podotkla. Čas do inaugurácie, ktorá by mala byť 15. júna, chce využiť najskôr na relax, ale najmä na prípravu tímu.

Chce cestovať aj po Slovensku

"Budem tiež navrhovať neformálne stretnutia s predstaviteľmi verejnej moci. Bude to doba prípravy na prevzatie funkcie," avizuje. Kto v jej tíme bude, zatiaľ jasné nie je. "Teraz sa začnú vyjednávania a oslovovanie týchto ľudí. Mám svoju predstavu a budem rada, ak títo ľudia moju ponuku prijmú," skonštatovala s tým, že zverejní aj ich odmeny, ak s tým budú súhlasiť.

Súčasťou jej prvých krokov vo funkcii budú zahraničné cesty, tá prvá bude smerovať do Českej republiky. "Chcem cestovať aj po Slovensku a opäť sa stretnúť s ľuďmi. A oficiálne rokovať s politikmi," tvrdí. Nevylučuje stretnutie ani s predstaviteľmi ĽSNS, ale len v prípade, že budú korigovať svoje výroky, ktorými podľa nej popierajú históriu.

Na margo premiéra Petra Pellegriniho a šéfa Národnej rady SR Andreja Danka povedala, že má predovšetkým rešpekt k pozíciám, ktoré zastávajú. "Dúfam, že bude možné spolu komunikovať a hľadať riešenia pre Slovensko," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok