Na Obchodnej zriadia políciu. Poslanci podporili Vallov plán

TA3 SITA
26.3.2019 18:00

Na Obchodnej ulici v bratislavskom Starom Meste môže hlavné mesto vybudovať novú stanicu mestskej polície. Umožnili to poslanci bratislavského Starého Mesta jednomyseľným schválením žiadosti primátora Matúša Valla o vrátenie zverenej nehnuteľnosti na Obchodnej ulici 29, kde by mala stanica vzniknúť. Dôvodom zriadenia novej stanice je vysoká kriminalita v tejto lokalite.

Na Obchodnej zriadia políciu. Poslanci podporili Vallov plán
SITA/Jozef Jakubčo

„Bezpečnosť je dôležitá a preto má Staré Mesto záujem o to, aby aj na Obchodnej ulici vládla bezpečnosť ako vo vyspelých európskych krajinách,“ povedala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. Okrem zriadenia novej stanice mestskej polície má Staré Mesto v pláne nasadiť na Obchodnej ulici špeciálne kamery. „Rovnakým spôsobom chceme pristupovať aj na iné miesta so zvýšeným nebezpečenstvom, napríklad Námestie slobody a Predstaničné námestie,“ doplnila Aufrichtová.

Obchodná ulica v Bratislave dlhodobo patrí medzi miesta s najvyššou kriminalitou v meste. Vlani v máji práve na Obchodnej ulici po agresívnom útoku zomrel Filipínec Henry Acorda.

Jeden z plánov primátora Valla je urobiť z Obchodnej ulice bezpečné a atraktívne miesto pre turistov aj miestnych obyvateľov. Pomôcť k tomu má aj zriadenie pracoviska mestskej polície, ktoré bude viditeľné priamo z ulice a otvorené nepretržite 24 hodín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok