Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

V New Yorku a Kalifornii budú mať autonómnu kyvadlovú dopravu

V New Yorku a Kalifornii budú mať autonómnu kyvadlovú dopravu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Autonómna doprava sa postupne posúva do viacerých veľkých miest po celom svete, vrátane Švédska, Singapuru a Fínska. Najnovšie spoločnosť Optimus Ride, ktorá patrí MIT, oznámila, že jej autonómne minibusy čoskoro začnú s dopravou pracovníkov a obyvateľov v New Yorku a Kalifornii.

Vozidlá autonómnej kyvadlovej dopravy od spoločnosti Optimus Ride budú slúžiť pre prepravu pracovníkov v uzavretej oblasti areálu Brooklyn Navy Yard, čo je priemyselný park s rozlohou 300 akrov (cca 1,2 km2) so 400 firmami a 9 000 zamestnancami. Projekt v Brooklyne sa má spustiť v priebehu druhého štvrťroka a bude to vôbec prvý komerčný program autonómnych vozidiel v štáte New York. Vozidlá budú jazdiť po súkromných cestách v priemyselnom areáli, s cieľom prevážať obyvateľov mesta New York, ktorí denne prichádzajú do práce a dopravia sa k hranici areálu.

Autonómne vozidlo Optimus Ride.

Do projektu sa pridá aj Paradise Valley Estates vo Fairfielde, v štáte Kalifornia. V tejto súkromnej zástavbe s rozlohou 80 akrov bude autonómna kyvadlová doprava prevážať obyvateľov po vymedzených trasách. Už teraz tam fungujú automobilové prehliadky domov pre potenciálnych kupcov. Od druhej polovice roka 2019 si budú môcť obyvatelia v Paradise Valley Estates rezervovať alebo priamo na mieste privolať autonómne vozidlo spoločnosti Optimus Ride a budú sa môcť prevážať medzi nehnuteľnosťami alebo zdravotným strediskom a inými zariadeniami.

Autonómne vozidlo Optimus Ride.

Spoločnosť Optimus Ride o svojich autonómnych vozidlách neprezradila príliš veľa detailov. Známe je len to, že dokážu prevážať štyroch až šiestich pasažierov a podľa vyjadrenia spoločnosti sa jej technológia dá použiť nielen pre tento typ kyvadlovej dopravy, ale mohla by sa nasadiť na „širokú škálu vozidiel“.

Autonómne vozidlá Optimus Ride.