Farmári ohlásili nečakaný protest, do Bratislavy dorazia na koňoch

TA3 SITA
25.3.2019 06:50

Iniciatíva poľnohospodárov pokračuje v protestoch farmárov a vyráža z centrály v Gyňove - Hospodársky dvor Gyňov na protestnú jazdu na koňoch smerom do Bratislavy. Cieľom protestnej jazdy je vyzvať občanov Slovenska k podpísaniu petície na odvolanie ministerky pôdohospodárstva SR Gabriely Matečnej.

Netradičná forma

O nečakanom a netradičnom proteste informovali farmári z Iniciatívy poľnohospodárov až v nedeľu neskoro večer na svojej stránke na sociálnej sieti - v udalosti s názvom Dosť bolo Matečnej! Protestná jazda na koňoch naprieč Slovenskom.

"Petíciu na odvolanie ministerky Matečnej sme odovzdali 21. marca 2019 na Úrade vlády SR spolu s iniciatívou My sme les a lesníckou výzvou Odmietame. K tejto výzve sa pripojili aj iné iniciatívy. Ďalším cieľom tejto protestnej jazdy je vyzvať občanov na verejné zhromaždenie, ktoré sa uskutoční 29. marca 2019, t. j. v piatok, o 17:00 hod. pred Úradom vlády SR v Bratislave. Vo výzve bol uvedený tento dátum ako čas odchodu ministerky Matečnej z kresla," uviedli farmári v udalosti.

bez-nazvu_7f000001-6e66-cad4.jpg

Majú toho dosť

Farmári z Iniciatívy poľnohospodárov obhajujú svoje ďalšie protesty tým, že podľa nich ministerka Matečná docielila, že slovenskí farmári skončili protestujúci a na kolenách pod mostom SNP v Bratislave. Problémom má byť najmä potravinová sebestačnosť SR a konanie ministerky. "Z desiatich jabĺk je na Slovensko dovezených sedem. Potravinová sebestačnosť Slovenska je 37 %. Pani ministerka nerešpektuje rozhodnutia súdov. Pani ministerka kryje subvenčné podvody. Slovensko sa počas jej vlády v kresle ministerstva ocitlo na chvoste produkcii krajín EÚ, potravín s názvom "slovenské." Európska komisia konštatovala pri svojej poslednej decembrovej kontrole, že takýto stav, aký je na Slovensku, v iných krajinách neexistuje," tvrdia farmári z Iniciatívy poľnohospodárov.

Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná bola podľa Iniciatívy poľnohospodárov tou osobou, ktorá z pozície šéfky Slovenského pozemkového fondu podpísala zmluvy obvinenej "grófke" Roškovej a mala by za to niesť trestnoprávnu zodpovednosť. "Pôdohospodársky rezort naprieč svojím celým spektrom, ochranári, lesníci, poľnohospodári, kričia hlasným - Máme toho dosť! Odíďte!," odkázali protestujúci farmári v udalosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok