Český prezident prijal Šefčoviča na zámku, hovorili aj o voľbách

TA3 TASR
24.3.2019 20:21

Český prezident Miloš Zeman prijal na zámku v Lánoch kandidáta na prezidenta Maroša Šefčoviča. Stretnutie sa uskutočnilo na Šefčovičovu žiadosť.

Český prezident prijal Šefčoviča na zámku, hovorili aj o voľbách
ČTK

Vzdá sa prezidentskej imunity?

Počas takmer dvojhodinového stretnutia Šefčovič informoval Zemana o svojom volebnom programe. Hovorili aj o upokojení situácie na Slovensku a celospoločenskom zmieri. Prebrali aj zahraničnú politiku a atmosféru v rámci Vyšehradskej štvorky, informovala Šefčovičova hovorkyňa Renáta Goldírová.


Na novinársku otázku o vzdaní sa prezidentskej imunity v prípade víťazstva vo voľbách, Šefčovič odpovedal, že sa po svojom prípadnom zvolení bude správať tak, ako keby žiadnu imunitu nemal. Bude pritom tlačiť na vládu a parlament, aby bol prijatý zákon, ktorý to umožní. "Ja sa tak budem správať od prvého dňa," povedal.

Podpora pred finále

Šefčovič sa predtým stretol aj s predsedom koaličnej Českej strany sociálnodemokratickej a vicepremiérom Janom Hamáčkom. Ten povedal, že Šefčoviča považuje za svojho priateľa a ocenil jeho prácu podpredsedu Európskej komisie. "Cieľom stretnutia bolo dodať mu optimizmus a podporiť ho pred finále, ktoré ho čaká," povedal Hamáček.

Šéfa ČSSD Šefčovič oboznámil s atmosférou na Slovensku. Na stretnutí sa zhodli sa na kľúčových prioritách, ktoré prezentuje aj v kampani. Druhé kolo prezidentských volieb na Slovensku sa koná 30. marca. Šefčovič sa v ňom stretne so Zuzanou Čaputovou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok