Rozdali České levy. Film slovinského režiséra získal šesť sošiek

TA3 TASR
23.3.2019 23:55

Snímka Všetko bude si z tohtoročného udeľovania cien Český lev odniesla v Prahe šesť sošiek, a to aj v kategórii najlepšia réžia, film i scenár. Najlepšou herečkou v hlavnej úlohe sa stala Jenovéfa Boková, najlepším hercom Karel Dobrý.

Rozdali České levy. Film slovinského režiséra získal šesť sošiek
ČTK

Režisérom filmu Všetko bude je Olmo Omerzu, ktorý uspel taktiež na vlaňajšom filmovom festivale v Karlových Varoch. Film Všetko bude bodoval tiež v kategórii vedľajších hereckých výkonov. "Chcela som si pripraviť ďakovnú reč, ale bála som sa, že by som to mohla zakríknuť," povedala Eliška Křenková, ktorá si z Českých levov odniesla sošku vôbec prvýkrát. Vo vedľajšej mužskej úlohe uspel Jan František Uher, ktorému v tejto kategórii konkurovali napríklad Jan Hartl alebo Jiří Lábus.


Vôbec prvé ocenenie v rámci večera si prevzala Martha Issová za Mimoriadny počin v oblasti audiovízie, odniesla si ho za úlohu v minisérii Dukla 61. Hlavná ocenená herečka Jenovéfa Boková získala sošku za film Chvilky. Karel Dobrý si svojím hereckým výkonom v hlavnej úlohe vyslúžil štvrté ocenenie filmu Hastrman. Ten získal sošky aj za najlepšie kostýmy, hudbu a kameru.

Najlepším dramatickým televíznym seriálom minulého roku bol podľa akademikov počin režiséra Petra Zelenku Dabing Street a v kategórii televízny film a minisérie sa radovali tvorcovia Dukly 61. Ocenenie za mimoriadny prínos českej kinematografii dostala režisérka Věra Plívová-Šimková. Diváci si môžu pamätať jej snímky Krakonoš a lyžníci, Páni kluci alebo Lišáci, Myšáci a Šibeničák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok